Na konci týdne si všichni školáci vyzvednou svoje vysvědčení a začnou jim prázdniny. A poslední den školy je potřeba pořádně oslavit. Mnoho firem tento den nabízí speciální akce nebo výhodnější vstupné pro všechny školáky. My jsme vybrali ty nejlepší a sepsali je pro vás jako tipy, kam s dětmi za odměnu zajít a jak s nimi oslavit začátek prázdnin.
 
 
 
V pátek 29.6. a v sobotu 30.6. budou mít do hlavní budovy Muzea hlavního města Prahy vstup zdarma všechny děti, které si sebou vezmou vysvědčení. Otevřeno je od 9:00 - 18:00.
 
 
Zoologická zahrada v pražské Troji nabízí vstup zdarma pro všechny, kteří dostali jedničku z přírodovědy. Tato akce platí na den vysvědčení - tedy v pátek 29.6.
 
 
Na Letišti Václava Havla si pro děti za vysvědčení připravili také odměnu. 29.6. proběhnou dvě exkurze - v 11:30 a ve 14:00. Kdo si sebou přinese vysvědčení, dostane navíc malý dárek.
 
 
Aquacentrum v Městských lázních nabízí vstup zdarma pro školáky, kteří se prokáží vysvědčením bez čtyřek a pětek. Prvních padesát dokonce dostane hračku. V bazénu je vlnobití, vodní vír, skluzavky, podvodní sopky, protiproud nebo umělá řeka.  Nutný je doprovod rodiče. Akce platí od 29.6. do 1.7.2018.
 
 
V ZOO Tábor je od 1.7. - 3.7. vstup zdarma, pokud dítě ukáže vysvědčení s vyznamenáním. Pokud vyznamenání nemá, ale nemá ani žádnou trojku, bude mít vstupné za polovinu.
 
 
Zoologická zahrada v Ústí nad Labem připavila pro děti, které mají vyznamenání vstup zdarma ve dnech 29.6. - 1.7.2018. Kromě toho jsou nachystané kvízy a různé úkoly.
 
OSTRAVA
 
V Knihcentru Ostrava je od 29.6. do 1.7. 20% sleva pro všechny, kdo ukáží své vysvědčení. Sleva platí i do kavárny, která je součástí prodejny.
 
BRNO
 
29.6.2018 bude do ZOO Brno vstup pro všechny, kdo dostali vyznamenání, vstup za 10 Kč. Tato akce platí pro všechny děti základních škol, tedy je omezena maximálním věkem 15 let.