Je všeobecně známo, že po narození miminka se plno věcí změní. Například zjistíte, že váš původně prostorný byt se spoustou úložného prostoru je najednou úplně plný oblečení, plenek, hraček a dětských olejíčků nebo mastiček. Pojďme se tedy podívat na to, jak uspořit místo alespoň hračkami. Existují totiž i takové, které nezaberou tolik místa a děti je naprosto milují. Které to tedy jsou?
 

1)      Houpačka

Které dítě nemá rádo houpání? Na dětských hřištích jde o nejvytíženější herní prvek, který baví i batolata, která se sotva naučila sedět, stejně jako puberťáky nebo (přiznejme si to) i nás, dospělé. Navíc vám doma nezabere prakticky žádný prostor – můžete si ji totiž zavěsit mezi dveře (například v kuchyni nebo dětském pokoji, zkrátka, kde ji zrovna chcete mít) a když ji nebudete používat, lze ji sundat, nebo zavěsit třeba na hřebík nad dveřmi.
 
 

2)      Trampolína

Na trampolíně se také vyřádí snad všechny věkové kategorie a rozhodně vaše děti nepřestane hned tak bavit. A večer ji můžete jednoduše strčit pod postel, aby nepřekážela.

3)      Žebřina + klouzačka

Jestli vaše děti rádi všude šplhají, lezou a milují výšky, je toto hračka přesně pro ně. Protože je přišroubovaná do zdi, v celém pokoji ubere jen přibližně deset centimetrů čtverečních. Navíc si k ní můžete pořídit i klouzačku, na které budou děti přes den řádit a večer se opře o stěnu, což je opět další úspora místa.

4)      Tabule

Myslíte, že křídami se maluje jen na chodníku nebo ve škole? To je ale omyl! Stačí si pořídit speciální tabulovou barvu, kterou natřete libovolnou část stěny, dáte dětem křídy a mokrou houbu a mohou si malovat klidně celý den. (Na plechovce s tabulovou barvou je sice napsáno, že se má nanášet na dřevěné nebo kovové předměty, ale i na panelákové stěně drží parádně!)
 

5)      Praktické hračky

Určitě jste si někdy všimli, že i když dítěti předložíte mraky hraček, stejně ho nejvíce zaujme nějaká obyčejná věc, jako je třeba šiška, nebo plastová lžička. Toho můžete využít i při hraní doma. Uvidíte, že ho budou bavit i takové na první pohled nudné aktivity, jako je přesypávání čočky, malování prstem do mouky nebo přelévání vody z jedné misky do druhé (potom případně sušení loužiček hadrem). Samozřejmě ale musíte počítat s tím, že potom dítě nebude úplně čisté.
 

6)      Zapojte ho

Na předchozí bod navazuje přímé zapojení dětí do chodu domácnosti. Nechte ho, aby vám pomohlo s vařením a dělalo věci, které zvládne. Může třeba přisypat rozinky do těsta na bábovku, vyndat a srovnat příbory z myčky nebo třeba utřelo stůl. Možná, že vám pak bude příprava jídla trvat déle, ale dítě se naučí pomáhat, což později určitě oceníte.
 
 
Tak jakou hračku si vyzkoušíte?