Šárka
 
  • 31 years experience
  • 50 years
  • Karviná
  • She has already been contacted by 13 parents
  • Booked repeatedly
  • Activity about 9 hours ago
  • Response time: 10 hours
  •  Sociální činnost-pečovatelství
  •  Univerzita Palackého, CMTF, Sociální práce-speciální pedagogika a Danubius university, Faculty of social studies, Social work science.
  • First Aid Certificate
  •  prefers sitting: 20 - 40 hours/week
  •  I have a place for babysitting
  •  I babysit at parents' place
  •  she can babysit 3 kids
  •   Birthday parties and other
  •   Travel for Vacations
  •   Overnights
  •   Groups of kids
Languages

Šárka F.

200 Kč/hour

  • 50 years
  • 31 years experience
  • Covid-19 vaccine

Verified e-mail and phone number

She passed document verification (ID or DL)

check against duplicate registrations · validation date verification

Verified identity

Criminal Record

documented online · at the time of inspection not older than 3 months

you will get access to the full detail of the verification

About me

Milá maminko či tatínku. Zkušenosti s hlídáním dětí mám ty nejlepší - jsem matka, babička, ale nejen to, čtěte dál :-) Nejen díky studia oboru zaměřeného na pečovatelství a pedagogiku na střední škole či studia sociální práce na vysokých školách či vykonáváním práce na pozici poradkyně rané péče, jsem prošla praxí také s dětmi s tělesným, mentálním či kombinovaným postižením (především pak s dětmi s poruchou autistického spektra a ADHD). Pro ty z Vás, kteří neví co si pod uvedeným povoláním mají představit, poradkyně dochází do rodin jež mají dítě s určitých zdravotním handicapem a snaží se jim poradit a pomoci v tom co rodiče trápí či co pokládají za potřebné. Nejčastěji se jedná o rozvoj schopností a dovedností jejich dítěte, učí je, jak s dítětem komunikovat alternativní metodou, pokud dítě verbálně nekomunikuje, snaží se zjistit důvod jejich problémového chování, následně jej postupně odstraňovat a mnoho dalšího. Jsem tedy člověk, který je zvyklý docházet do cizích domácností a kontaktovat se i s dětmi, s kterými je to trošku těžší ;-) Ráda děti učím novým věcem, rozvíjím jejich jemnou motoriku, učím je rozeznávat barvy, zvířátka, písmenka, atd. Dávám důraz na správnou výslovnost dítěte, nejsem zastáncem tzv. šišlání, proto dbám na správný rozvoj řeči i rozšíření slovní zásoby. Učím děti sebeobsluze, samostatnosti, slušnému chování a snažím se o odbourání případných nežádoucích návyků, na což ve školkách mnohdy není dostatek času či personálu. Děti miluji a proto se nevyhýbám fyzickému kontaktu pokud o něj dítě stojí, naopak. Pokud tedy rodič dovolí, moc ráda dítě pohladím, přitulím, jako by bylo mé vlastní. Jsem velmi empatická, dětmi oblíbená, usměvavá a pro úsměv Vašich dětí udělám maximum. Mou nejlepší ,,referencí" je má vlastní úžasná dcerka, kterou jsem vychovávala sama a přesto již ve školce měla od vychovatelek přezdívku ,,malá vysokoškolačka". To proto, že perfektně vyslovovala, měla širokou slovní zásobu, vybrané chování a byla velmi bystrá. Nyní je úspěšnou právničkou. Omluvte mou pýchu, jsem prostě také ,,jen" maminka, byť již dospěláka a čerstvě také babičkou :-) Chcete-li, aby se Vašemu dítku někdo skutečně věnoval s úsměvem a vlídností, přesto efektivně, zodpovědně a s nastolením předem schváleného režimu, nebo potřebujete dítě jen pohlídat, neváhejte se na mne obrátit. Nabízím i možnost hlídání přes noc či víkend, vše dle vzájemné dohody. Zatím bydlím v panelovém bytě, ale při příznivém počasí mohu s Vašim drobečkem trávit čas na mé prostorné, oplocené zahradě, kde si může běhat v bezpečném prostoru bez jakéhokoliv rizika, pozorovat naše kačenky a posléze si odpočinout, třeba u pohádek, v chatě. Pokud myslíte, že bych mohla být tou správnou hlídačkou pro Vaše dítě či děti, bude mi ctí se s Vámi osobně potkat. Vaši poptávku mi, prosím, pošlete s popisem Vašich očekávání (frekvence a místo hlídání, časové rozmezí, věk dítěte /dětí, případně diagnóza a cokoli co Vás napadne :) Těším se na shledání s Vámi. Vaše hlídačka Šárka.

Availability

Mohu hlídat kdykoli si budete přát po předchozí dohodě. Jsem velmi flexibilní. Ráda pohlídám i u Vás doma. Větší děti mohu, pokud budete chtít,
během léta hlídat i na své zahradě kde je k dispozici i bazén.


Current calendar is not availaible

General Experience

infants

5 years

toddlers

4 years

preschoolers

10 years

schoolers

5 years

teens

7 years

Special Experience

Autism Spectrum Disorder, Hyperactivity, Care for Sick Children, Visual Impairment, and Hearing Impaired

Problémy ve verbální komunikaci (řeším alternativní a augmentativní komunikací). Problémové chování.

Skills and Hobbies

Singing/playing musical instrument, Drawing, painting, and Dance/physical activity

Languages

Čeština and Slovak

AJ, mírně pokročilá

Certification

Asistent pedagoga. Mezinárodní průkaz zdravotnických znalostí od Českého červeného kříže. Absolvent vzdělávacího programu akreditovaného MPSV - Smyslové vnímání u lidí s PAS. Absolvent vzdělávacího programu akreditovaného MPSV - Problémové chování u osob s PAS. Absolvent vzdělávacího programu akreditovaného MPSV - Alternativní a augmentativní komunikace. Absolvent vzdělávacího programu akreditovaného MPSV - Bazální stimulace. Absolvent vzdělávacího programu akreditovaného MPSV - Senzorická integrace. Absolvent vzdělávacího programu akreditovaného MPSV - Sexualita lidí s mentálním handicapem.

Where babysit

Primary city: Moravskoslezský » Karviná, Moravskoslezský kraj