LEGO je stavebnice, se kterou má mnoho z nás vlastní příběh a pokud si ho chcete se svými dětmi připomenout, doporučuju se jít podívat do Muzea Lega, který se nachází Národní 31 v Praze. Muzeum je svou velikostí a počtem vystavovaných exponátů největší nejen v ČR ale i na světě. Jeho specializací je historie stavebnice LEGO, která se může pochlubit titulem hračka století.  Muzeum nabízí návštěvníkům přes 2500 vystavených unikátních modelů. Najdete u nás  20 tematických  expozic, kde se skrývá přes 1 000 000 složených kostiček. Na 340 m2 uvidíte největší výstavu originálních modelů  na celém světě. První soukromé muzeum nabízí něco, co jen tak neuvidíte. A pokud se vám někam zatoulala kostička, kterou nutně potřebujete, tak zde si ji můžete bez problému dokoupit.

image

A Jaký je můj příběh s Legem?

Na stavebnici LEGO si poprvé vzpomínám, když mi bylo asi tak 7 let. Pod stromečkem jsem našel velkou policejní stanici. Byla nádherná a ten pocit, který jsem zažíval, se dá snad přirovnat jen k vítězství našich v Naganu. Společně s tím jsem dostal ještě pár nepředmětných „měkkých“ dárků – ponožky a tak. Ale ještě tam byla super svítilna ve tvaru propisovačky a já pojal nápad. Věděl jsem, že stanici nestihnu ještě ten večer postavit a tak jsem si jí připravil posteli. Vypil jsem asi tak 3 litry vody, abych si zajistil, že mě příroda v noci probudí.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Xe8RzyBqi_8]

Asi okolo 3 hodiny ranní se tak skutečně stalo a já mohl po vykonání potřeby konečně začít stavět. Se svítilnou v puse jsem stanici dával konečný tvar, když se ve dveřích objevila vyděšená mamka s nožem v ruce, protože si myslela, že jsou v bytě zloději. Já si jen pomyslel „ještě, že jsem už byl na záchodě.“

A jaký je váš příběh?