Technologie se vyvíjí, osvědčené rady našich babiček v dnešní konzumní společnosti částečně ztratily svůj lesk, ovšem mnohých z nich si ceníme nad zlato…

Mikrovlnnou troubu nejsnáze vyčistíme, když do ní postavíme šálek s vodou a čerstvými slupkami z citrónu a necháme 2 – 5 minut ohřívat. Díky vzniklé páře nečistoty snadno odstraníme.

Lahvičku od parfému lze využít i po spotřebování parfému. Stačí jí oddělat vršek a nechat ji, ať příjemně provoní vaši skříň.

Zamaštěné kachličky se mnohem lépe čistí, pokud tuk na nich zahřejete proudem teplého vzduchu z fénu. Poté je otřete hadrem se saponátem.

Uvařené těstoviny znovu ohřejete, ponoříte-li je na chvíli do vařící vody a scedíte.

Horký pudink posypte trochou cukru. Pak se vám na něm neutvoří škraloup.

Lahve s vínem je třeba skladovat zásadně ve tmě a naležato, aby byl korek neustále ve vlhku, nescvrkl se a do lahve se nedostal vzduch.

Zápach z ledničky odstraníme, když do ní uložíme sklenici vody s octem.

Cestujete-li, pomačkané oblečení můžete při sprchování pověsit do koupelny. Horká pára záhyby narovná.

Oděry u semišových bot zamaskujete, pokud obuv zdrsníte jemným smirkovým papírem. Zároveň tak odstraníte i skvrny. Taková obuv se nesmí čistit za vlhka.

Roztřepené tkaničky od bot namočte do bezbarvého laku na nehty nebo bezbarvého lepidla.

Pokud boty vržou, je třeba natřít podešev lněným olejem nebo obuv přes noc zabalit do vlhkého hadru.

Zápach obuvi lze zlikvidovat tím, že dáte do boty přes noc křídu nebo do ní nasypete jedlou sodu. V případě jedlé sody ji ráno vyklepete nebo vysajete, křídu vyjmete. Jiná rada zase ponouká vytřít boty octovou vodou nebo hypermanganem, což zároveň hubí i plísně.