Připravili jsme pro vás rohovor s hlídačkou, která žije nedaleko Pardubic, ale většinu času tráví v Brně, kde studuje a hlídá děti. Nicole je naším nováčkem. Co hlídačka, to různé děti a zkušenosti.

Jak jsi se dostala k Hlídačkám.cz?

Inspirovala mě moje starší sestra, která si na vysoké vydělávala hlídáním dětí. Takže jsem začala hledat něco podobného a narazil jsem na Hlídačky.cz. Líbilo se mi, že nefungují jako běžná agentura a k práci se stačí pouze zaregistrovat. Teď si všechno domlouvám sama a to mi vyhovuje.

 

Jaké bylo tvoje první hlídání přes Hlídačky.cz?

Byla jsem dost nervózní, protože to bylo vůbec první hlídání v mém životě. Ale pak jsem zjistila, že 5 letá holčička, kterou jsem celý den hlídala je na tom podobně, protože ji ještě nikdo jiný nehlídal. Nakonec to bylo skvělé a s tou rodinou jsem začala spolupracovat.

 

Máš nějaký tip jak se zaručeně zalíbit dětem, které hlídáš poprvé?

Nevím jestli je to tip pro všechny, ale zrovna u té první holčičky se mi osvědčilo přistoupit hned od začátku na všechny její nápady. Jakmile maminka odešla, malá mě navlíkla do kostýmu víly, ve kterém jsem musela být až do večera. Byla to pro mě taková exkurze do dětství.

 

Jak často hlídáš?

Chtěla bych hlídat více pravidelně, kvůli škole jsem brala hlídání jen nárazově, ale už mám před státnicemi, takže bych to zkusila častěji. Rodiče mi píšou hodně, takže to snad půjde.

 

Jak hodnotíš komunikaci s rodiči?

Některá byla zvláštní, ale nakonec to vždycky dobře dopadlo. Ale pořád jsem si nezvykla na to říkat si o peníze. Furt mám pocit, že po celém dni hraní a běhání v šatičkách mám dostat ještě zaplaceno za něco, co ani není práce.

 

A je někdo v tvém okolí, kdo také hlídá přes Hlídačky.cz?

Začínám zjišťovat, že ano. Když jsem poprvé hlídala já a byla jsem spokojená, doporučovala jsem to pak spolužačkám na pajdáku. A teď jich hlídá dost.

 

Studuješ Pedagogickou fakultu, kde se vidíš za pár let? Bude z tebe paní učitelka?

Asi ne, moje specializace je výtvarka, takže bych po bakaláři chtěla rozjet nějaký výtvarný kroužek. Ale na navazující studium mířím jinam. Když ale nevyjde, asi budu profesionální hlídačka.