Rozhodla jsem se pořídit cestovní přebalovací podložku. Doteď jsem přebalování mimo domov řešila jednorázovými podložkami, ale na ty jsem se naštvala, protože čím pohyblivější dítě máte a čím častěji ji skládáte, tím rychleji vata uvnitř zežmolkovatí. A přestože je podložka i nadále funkční, vypadá, jako byste ji vytáhli z popelnice.
 
miminko
 
Prolétla jsem internet a zjistila, že většina podložek je z PVC, což mě prve nemile překvapilo, ale v diskuzích jsem se dozvěděla, že maminky jsou s nimi většinou spokojené a to z důvodu jejich praktičnosti. Prostě je stačí jen přetřít. Cestovní podložky bývají vycpané molitanem, mezi těmi určenými na doma se najdou i nafukovací nebo s nafukovacími bočnicemi. Aby podložky děti nestudily, dávají na ně maminky látkové pleny. Někdo při přebalování doma upřednostňuje před plenami froté prostěradla do kočárků, nebo používá Ikea potahy na přebalovací podložky. Je však třeba počítat s tím, že budete potřebovat minimálně 2 kusy.
 
 nožičky

Další variantou jsou pratelné přebalovací podložky. Jejich vrchní strana se skládá například z froté nebo microfleecu, takže miminka nestudí. Zespodu mají PUL zátěr. Rozdíly v kvalitě těchto podložek jsou značné a spočívají především v míře savosti vrchní vrstvy. Kvalitní pratelné podložky jsou rychleschnoucí, avšak i tak v praxi jistě využijete dvě. Bývají vhodné i na cestování a maminky si je často velmi chválí, protože je mohou použít nejen jako přebalovací podložky a hrací dečky, ale v nouzi i jako přikrývky.
 
Co se týče cestovních vychytávek, jsou na trhu podložky, které mají například poutko na uchycení ke kočáru, dají se sbalit do praktických taštiček, převázat páskem nebo takové, jejichž součástí je pár kapes na plenky, vlhčené ubrousky apod.