Jdi na Finále! Připrav se na Plzeň!

30. ročník filmového festivalu v Plzni, zvaného Finále, proběhne ve dnech 20. – 26. dubna. Finále nabízí přehlídku kvalitních českých a slovenských filmů a my nabízíme slevu 300 Kč na členství na Hlídačky.cz všem, kteří si zakoupí lístek na tuto famózní záležitost!
 
festival finále plzen 2
 

Co vás čeká?

 Soutěž současné české a slovenské filmové celovečerní hrané a animované tvorby, dokumentární a televizní tvorby; nesoutěžní projekce filmové a televizní tvorby (dlouhometrážní, krátkometrážní, hrané, dokumentární, animované, amatérské, experimentální atd.) a rozmanité doprovodné programy (autorská čtení, DJs party, kosmický den, filmy, koncerty, bazar oblečení, sraz youtuberů a projekce filmu vlastními silami.)

Posláním festivalu je umožnit návštěvníkům v období jednoho týdne srovnání současné české a slovenské filmové a televizní tvorby za předcházející kalendářní rok, srovnání s hodnotnými archivními snímky a se současnou evropskou a světovou tvorbou.

Cílovou skupinou festivalu je nejen laická veřejnost. Srovnatelně důležité je zacílení na filmové a televizní profesionály, vytvoření pracovní platformy, která přispěje k rozvoji a propagaci české a slovenské filmové a televizní tvorby.
 
finále plzeň 1
  

Při koupi vstupenky na Finále Plzeň získáte 300 Kč slevu na členství!

Předprodej vstupenek začíná 6. 4. v prodejně vedle Informačního centra města Plzně na Nám. Republiky nebo on-line zde

Prodej bude rovněž probíhat v průběhu festivalu 20. – 26. 4. 2017 v Měšťanské besedě a v DEPO2015. Standardní cena vstupenky je 80 Kč.


K uplatnění slevy postupujte následovně:

1. Na info@hlidacky.cz napište „Mám lístek na Finále Plzeň.“

2. Zaregistrujte se na www.hlidacky.cz

3. Od Hlidacky.cz obdržíte kupón, který zadáte v záložce Členství a zobrazí se vám ceny se slevou. Můžete si vybrat ze tří typů členství.

4. S aktivním členstvím si vyberete slečnu podle svých preferencí. Následná domluva a detaily je již mezi vámi a hlídačkou.

 
skleničky 
 
 
Hlídačky z Plzně pohlídají
 
 
Na stránkách Hlídačky.cz si můžete podle různých filtrů a preferencí vybrat hlídačky. Přesně podle vašeho vkusu. Zde je odkaz na hlídačky z Plzně
 
S Finále Plzeň získáte slevu na členství. Pokud jste již využili někdy Hlídaček a máte zájem o Finále Plzeň, napište nám prosím na info@hlidacky.cz a my vám řekneme, jak můžete získat 1+1 lístek zdarma. (Pozn.: Pouze již pro zaregistrované uživatele Hlídačky.cz). 


Zde máte odkaz přímo na konkrétní hlídačky, které projevily zájem o hlídání během Finále Plzeň. 
 
H Finále 4 Jana  H Finále 5 Anna  H Finále 3 Lada  
 
H Finále 2 Kateřina  H Finále 1 Markéta
 
 

Tipy Hlídaček.cz na filmy:

Zahradnictví: Rodinný přítel (r. J. Hřebejk), 20. 4. v 19: 45, 20: 00 a 22: 00 h

Filmová trilogie ZAHRADNICTVÍ se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. RODINNÝ PŘÍTEL je melodrama odehrávající se ve 40. letech za německé okupace. Tři mladé ženy a dvě děti čekají na návrat svých vězněných mužů a otců. Válkou vynucenému rodinnému společenství obětavě pomáhá rodinný přítel a lékař Jiří. Film je příběhem lásky, která nesměla být naplněna.

http://www.csfd.cz/film/441461-zahradnictvi-rodinny-pritel/prehled/
 

Pohádky pro Emu (r. R. Havlík), 21. 4. v 11: 30 h, 24. 4. 16. 30 h

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama.

http://www.csfd.cz/film/419745-pohadky-pro-emu/prehled/

 

Manžel na hodinu (r. T. Svoboda), 21. 4. 14: 00 h

Milanův vztah k doktorce Elišce (Eva Holubová) se slibně vyvíjí, a když se jí už Milan konečně odhodlá požádat o ruku, vypadá to, že svatbě nic nestojí cestě. Teda kromě jedné malé „drobnosti" – Milan je stále ženatý se Slovenkou Jankou (Zdena Studenková), matkou Kryštofa, se kterou se před lety jaksi zapomněl rozvést! Kromě Milanových lapálií je tu ještě další problém – návrat čtveřice k hraní vodního póla se moc nedaří. Zůstali jen tři... a to je sakra málo...

http://www.csfd.cz/film/198932-manzel-na-hodinu/prehled/

 

Bezva ženská na krku (r. T. Hoffman), 21. 4. v 16: 30 h

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil".

http://www.csfd.cz/film/439895-bezva-zenska-na-krku/prehled/

 

Polednice (r. J. Sádek), 21. 4. v 18: 30 h, 24. 4. v 16. 30 h

Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí. Podaří se Elišce zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice anebo vlastní šílenství?

http://www.csfd.cz/film/59177-polednice/prehled/

 

Miluji tě modře (r. M Šmídmajer), 21. 4. ve 21: 30 h

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku – tajemnou, cudnou i vášnivou…

http://www.csfd.cz/film/68164-miluji-te-modre/prehled/

 

Učitelka (r. J. Hřebejk), 22. 4. v 16: 30 h, 24. 4. v 18: 30 h

Zdánlivě empatická a laskavě vyhlížející učitelka manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči za účelem osobního obohacení, ať už v podobě materiálních výhod, či dokonce vidiny milostného poměru. Nejen z obavy o prospěch svých milovaných dětí většina rodičů třídní učitelce základní školy podléhá a poskytuje jí nejrůznější služby, dárky a jiné pozornosti. Najdou se však tři rodiny, které se rozhodnou učitelce vzepřít a stávající situaci se společně s ředitelkou školy pokusí zvrátit na konspirativní třídní schůzce.

http://www.csfd.cz/film/372832-ucitelka/prehled/

 

Teorie tygra (r. R. Bajgar), 22. 4. v 18: 30 h, 24. 4.  v 14: 00 h

Veterinář Jan (Jiří Bartoška) už toho má dost. Poslední kapkou je smrt tchána, kterému taky došly síly a trpělivost. Babička (Iva Janžurová) totiž vždy rozhodovala o jeho životě, stáří, a nakonec i o tom, jak a kde bude pohřbený. Nerespektovala žádné jeho přání a touhu, v dobré víře, že ona sama vždy a lépe, než on ví, co je pro něj dobré a správné. A tak se k jeho neštěstí o něj starala podle své představy o jeho štěstí. A Janovi začíná být jasné, že je na té samé cestě. Jeho žena Olga (Eliška Balzerová) se totiž řídí stejnou teorií malého dvorku a dlouhého biče a přesvědčením, že za štěstí svého muže je zodpovědná výhradně ona. Janovi dojde, že už takto dál nemůže, nechce, neumí. Když nic neudělá, skončí jako tchán. Jednoho dne jej napadne způsob, jak se osvobodit a získat zpět vládu nad svým životem.

http://www.csfd.cz/film/411706-teorie-tygra/prehled/

 

Všechno nebo nic (r. M. Ferencová), 22. 4. ve 21: 30 h

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů.

http://www.csfd.cz/film/403741-vsechno-nebo-nic/prehled/
 

Jak se zbavit nevěsty (r. T. Svoboda), 25. 4. v 16: 30 h

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii „Jak se zbavit nevěsty" moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě… s někým jiným!

http://www.csfd.cz/film/57737-jak-se-zbavit-nevesty/prehled/
 

Sezn@mka (r. Z. Marinovová), 25. 4. v 21: 30 h

„Léta randění, blbnutí na seznamkách a je to pořád stejný. Kretén střídá kreténa," povzdychne si hrdinka filmu a její další rande na inzerát s tváří Lukáše Pavláska se rychle zařadí do jejího oddílu katastrof a kreténů. Podobný seznam příšerných schůzek postupně rozšiřují i další postavy. Sezn@mka je totiž komedie o mužích, ženách a zajímavém fenoménu doby – internetové seznamce. A samozřejmě o tom, co všechno se na takovém rande naslepo může stát.
Ale pozor, v rybníku hledajících se může objevit i dravá štika. Jiří Langmajer jako šéf seznamky čelí stížnostem nespokojených dam. Ve jménu firmy a ve jménu příležitosti, která dělá zloděje, musí ukázat, že chlapi nejsou pouze idioti. S šarmem a roztomilostí slavného filmového Kristiána vyráží jako nové rande na schůzky s klientkami.

http://www.csfd.cz/film/439857-seznamka/prehled/

 

Více o programu 30. ročníku Filmového festivalu Finále Plzeň zde.
 
program finále