V neděli 22.dubna se po celém světě pravidelně slaví Den Země. V tento svátek se lidem připomíná, že je potřeba se o naši Zemi starat – v mnoha obcích je v blízkosti tohoto data naplánovaný úklid obce a okolí.
 
Kromě úklidu jsou ale připraveny různé akce - některé jsou ekologicky zaměřené, ale některé jsou jen pro zábavu. Přinášíme vám dnes několik tipů, kam se s dětmi můžete tento den podívat. Akcí je ale daleko více, než zde uvedeme, proto se podívejte na stránky vašeho města, abyste zjistili, co se chystá ve vašem okolí.
 
 
 
PRAHA
V geofyzikálním ústavu na Akademii věd ČR si připravili zajímavý program pro děti ze základních a středních škol. Uvidíte výbuch sopky, zemětřesení, můžete pozorovat Slunce dalekohledem, nebo zjistit něco o meteorologii. Na akci je nutné se objednat a koná se 20.4.2018.

BRNO
V Brně se Den Země bude slavit 21.4. na Kraví hoře, kde se děti mohou těšit na spoustu her a zajímavých pokusů a dospělí mohou zajít například na ekologický trh. Kromě toho se můžete těšit na divadlo a koncerty.

PLZEŇ
Tady se slaví Den Země v zoologické zahradě, kde bude v sobotu 21.4. nachystána řada her a soutěží pro rodiny s dětmi. Kromě toho bude připravena naučná stezka s odměnou na konci.

ČESKÁ LÍPA
Už ve čtvrtek 19.4. se bude slavit v České lípě. Je připraven turistický okruh se stanovišti, kde můžete objevovat přírodu různými smysly. Kromě toho se také můžete těšit na různé tvůrčí a vzdělávací dílny nebo na pohybové aktivity ve Vlastivědném muzeu a galerii, kam bude po celý den volný vstup.

LUŽE
V Pardubickém kraji bude 20.4. odpoledne plné tematických her a workshopů.

KOLÍN
V Komenského parku se chystají 21.4. Bleší trhy, kde bude mimo jiné občerstvení, hudba a zábavná naučná stezka.

LÁNY
V okrese Kladno bude 27.4. na zahradě Mateřské školy Lány odpoledne plné her, soutěží, ochutnávek a divadelních představení.