Za chvíli je tady Den matek, a protože každý někde tu svoji maminku máme, je dobré si připomenout, za co vše jsme jí vděční a jak jsme rádi, že ji máme.
 
Jeden ze způsobů, jak mamince dát najevo, že ji máme rádi, je vyrobit jí přáníčko, do kterého můžeme napsat básničku, nebo jen prostě napsat Maminko, máme Tě rádi.
Dnes tedy přinášíme pár tipů na přáníčka, které děti zvládnou vyrobit sami (případně s asistencí dospělého, který bude pomáhat se stříháním.
 
SRDÍČKO
Velice jednoduché a přitom efektní. Ze dvou různobarevných papírů vystřihneme dva obloučky jako na fotce. Ty nastříháme podélně a pak je do sebe zapleteme.
 
 
 
 

RUCE
Na papír obkreslíme ruce (svoje nebo dětí), vystřihneme, slepíme k sobě a na ně nalepíme srdíčko. Na to můžeme napsat vzkaz, nebo nalepit další srdíčka a mamince vysvětlit, že to jsou ruce plné lásky, kterou jí dáváme.
 

KYTIČKY
Na ozdobení stolu, nebo přáníčka můžeme vyrobit ještě tyto květiny. Z barevného papíru nastříháme proužky, slepíme konce k sobě a pak jen poskládáme k sobě a doprostřed nalepíme kolečko z jiné barvy. Také je možné pak hotové květiny upevnit na špejli a dát do vázičky.