Za chvíli je tu 1.6.2018, kdy se slaví Den dětí. Tento svátek vznikl v roce 1920 v Turecku za účelem oslavy dětí, jakožto důležité součásti budování nového státu. Snad v každém městě v České republice je v tento den nějaká akce pro děti, soutěže nebo hry. V tomto článku přinášíme tipy, kam jít v těch větších městech, ale pokud tu není místo vašeho bydliště, podívejte se na stránky města, nebo Domu dětí a mládeže a určitě něco najdete.
 
 
Den dětí bude mít téma „Zimní olympijské hry v Koreji“, začne v 10:00 na hřišti U draka a vítány jsou všechny děti od 4 do 14 let.
 
V pražském aquacentru Šutka na Praze 8 je už každoročně na den dětí vstup pro všechny děti za 1Kč.
 
V zoologické zahradě budou pro děti připraveny různé akce jak pro děti tak pro dospělé.
 
Od 14 do 18 je připravený program v zábavním vědeckém parku VIDA, kde děti budou moci vyzkoušet různé exponáty a na závěr získají poklad.
 
V botanické zahradě Liberec je 1.6. vstup pro děti zdarma.
 
Na Eliščině nábřeží je od 10 do 18 připraveno spousta atrakcí a soutěží pro děti i dospělé. Koná se však až 17.6.
 
Dům dětí a mládeže Beroun zorganizoval pro děti Cestu za pohádkou, kde budou pohádkové bytosti, soutěže a nakonec odměna.
 
V Pardubicích je dětský den až 2.června od 10 hodin na dostihovém závodišti. Budou tam soutěže, hry, historický šerm a mnoho dalších atrakcí.
 
Letošní dětský den bude mít téma Star Wars a bude probíhat už od 27.5. Čekat na vás budou soutěže, herní dílna, fotozóna a půjčovna kostýmů.
 
Pro veřejnost začne program až ve 13:00 a můžete se těšit na soutěžní stezku a potom setkání s ošetřovatelem nosorožců.
 
Ve Velké Bíteši bude od 8:30 různorodý program až do večera. Představí se Armáda ČR, hasiči i Vězeňská služba ČR a kromě toho budou soutěže, sportovní program i malování.
 
Už 30.5. bude v domě dětí a mládeže v Ústí nad Labem pro děti připraven skákací hrad, soutěže, hry a nakonec opékání buřtů.
 
V obci Skrbeň (okres Olomouc) bude 2.6. od 15:00 sportovní dětský den. Kromě různých sportů bude připraveno i občerstvení.
 
 
Na závěr tedy přejeme, ať si nejen vaše děti tento den užijí, ale abyste se i vy vrátili do dětských let a užili si bezstarostné chvíle dětskými hrami nebo na skákacím hradě.