Dlouhá cesta autem na dovolenou je náročná nejen pro dospělé, kteří musí bezpečně řídit až do letoviska. Pro malé děti může být cestování podobně stresující, zvlášť pokud jsou připoutané na sedačce už několik hodin, nudí se a cíl je stále v nedohlednu. Všechny hry je už přestaly bavit (nemluvě o koukání z okna), několikrát jste si spolu zazpívali všechny oblíbené písničky a na řadu přišel pláč s rodiči oblíbenou otázkou „Kdy už tam budeme?“. Dříve, než na nejbližší cestě za prarodiči nebo za Sluncem a dobrodružstvím přijdete o rozum, zkuste dětem pustit v autě pohádkovou audioknihu.
 
 
Se zabavením dětí vám může pomoci ta nejslavnější hlídačka všech dob. Mary Poppinsová často přichází jako na zavolání do rodin, které ji nejvíce potřebují. Jinak tomu nebylo ani v domě Bankovců – nová opatrovatelka se před jejich dveřmi zjevila jakoby zázrakem. Jen malému Michalovi a Janě se zdálo, že pěstounku před jejich dveře donesl silný východní vítr. Přísně se tvářící Mary Poppinsová si v nové rodině rychle vybuduje respekt u dětí i dospělých. Všichni ale rychle zjistí, že po jejím boku zažijí množství fantastických dobrodružství. Opatrovatelka Mary Poppinsová totiž umí kouzlit.
 
 
Nejnovější vydání světoznámé pohádky o kouzelné hlídačce Mary Poppinsové tentokrát přináší nakladatelství Albatros nejen v knižní podobě, ale také jako pohádku k poslechu. Příběh dlouhý necelých pět hodin je určený dětem od osmi let a v češtině ho namluvila Dana Morávková. Při přednesu nezapomínala na svoje posluchače – příběh vyprávěla dostatečně pomalu na to, aby byl srozumitelný i menším posluchačům, ale zato plynule, živě a poutavě, díky čemuž není nudný. Poslech pohádky příjemně zaujme pozornost a přesměruje jí k ději, takže dítě začne relaxovat. Audiokniha může ulehčit usínání, když rodiče už nemají sílu udržet otevřené oči při pohádce na dobrou noc – CD je jednoduše zastoupí. Osvědčit se může rodičům i během cestování autem – protože co je jednou z nejlepších vlastností audioknih? Že je potřeba být během poslechu co nejvíce potichu, abychom pohádku dobře slyšeli.
 
Audioknihu Mary Poppinsová, kterou napsala P.L. Traversová a namluvila Dana Morávková, vydalo nakladatelství Albatros v Praze v roce 2019.
 
Audioknihu si můžete koupit zde.