Chytré hodinky, obojky, náramky,…jako všechny technologické novinky mají i sledovací zařízení svá pro a proti. 
 

Děti


Po sledovacím zařízení pro svoje děti se rodiče začínají ohlížet ve chvíli, kdy jejich potomek začíná chodit do školy nebo poté, co nastoupí do práce a je nutné, aby se dítě dopravovalo ze školy nebo kroužků domů samo. Hodinky mají několik výhod:
 
  • Vždy víte, kde dítě právě je a jestli už bezpečně dorazilo domů. Víte také, jestli se někde zdrželo a pokud vám nezvedá telefon, vždy víte, kde ho zastihnout.
 
  • Některé chytré hodinky se dají použít i jako telefon. Jednoduše do nich vložíte SIM kartu a můžete telefonovat, aniž by dítě skutečně mělo mobilní telefon. Tak máte jistotu, že dítě bude vždy k zastižení a nestane se, že by vám nemohlo zavolat, protože by mobil ztratilo. V létě může vyrazit na koupaliště jen s ručníkem a vodou a stejně bude moci kdykoli volat. A třešnička na dortu – na chytrých hodinkách nebudou moci hrát hry a prokrastinovat na internetu tak jednoduše jako na telefonu.
 
  • Vyrábí se i voděodolné hodinky s opravdu dlouhou výdrží baterie, a tak je dítě nebude muset sundavat (a tak je snadno někde ztratit) ani na táboře.

Mazlíčci


Jestli se váš pejsek nebo kočka rádi toulají a vy trávíte bezesné noci starostmi o to, kde můžou být, zkuste se poohlédnout po sledovacím zařízení na obojek. Svého miláčka tak vystopujete během okamžiku a budete spát klidně.
 
 

Senioři


Speciální náramky se vyrábí i pro vaše prarodiče. Jestli jsou už trochu zapomětliví a bojíte se, že by se cestou z nákupu mohli ztratit, není nic jednoduššího, než jim pořídit náramek, díky kterému budete mít absolutní přehled o tom, kde právě jsou. Vyrábí se i speciální náramky, se kterými si lidé mohou jednoduše přivolat pomoc a které dokáží rozpoznat pád.
 
 
Stejně jako vše na světě zde ale najdeme i negativa a to především u sledovacích zařízení pro děti. Chytré hodinky se dají zneužít například hackery, kteří pak budou mít o pohybu dítěte stejný přehled jako vy. Negativem je také určitá ztráta soukromí, která může být hlavně pro starší děti nepříjemná. Je tedy nutné před nákupem vše důkladně zvážit a brát v potaz i přání dítěte. Pokud ho do výběru zahrnete a vše mu vysvětlíte, bude to pro něj určitě jednoduší.