V posledním článku jsme pro vás připravili prázdninové tipy na výlety po Čechách, kde to bude bavit celou rodinu. Dnes se tedy podíváme trochu na východ a sepíšeme místa na Slovensku, která byste určitě letos měli navštívit.
 

Malkia park


Malkia park je občanské sdružení, které zachraňuje kočkovité šelmy a další ohrožená zvířata. A právě ty si můžete prohlédnout v rozlehlém parku nedaleko Dunajské Stredy. Najdete tam lvy, tygry, jaguáry, pumy, leopardy, ale i papoušky, surikaty nebo gibony. Pokud byste si všechna zvířata za jeden den nestihli prohlédnout, můžete přespat v Malkia penzionu. O víkendech je navíc komentované krmení, kdy se o zvířatech můžete dozvědět další zajímavé informace. Součástí parku je i bistro s dětským koutkem, prolézačky nebo trampolíny.
 
 

Mini farma


Za zvířátky můžete vyrazit i na Mini farmu u Nového Města nad Váhom. Potkat tam můžete minikozičky, miniovečky i miniprasátka, ale také koně, kozy, telátka, jeleny, kočky nebo slepice. Nejmenší zvířátka jsou umístěna v hladícím koutku u vstupu. Za hezkého počasí si děti mohou zajezdit na koníkovi. V areálu je také vodní a lesní hřiště, pohádkové domečky a zažít můžete i cvičení zvířat.
 

ZOO farma


Pokud z Nového Města nad Váhom vyrazíte na druhou stranu, dojedete do ZOO farmy Modrová, která zvířata chová podle principu novozélandských zvyků – tedy bez ustájení. Při návštěvě se tedy dozvíte spoustu zajímavostí z Austrálie a Nového Zelándu. Těšit se můžete na klokany, krokodýly nebo skot.
 
 

Povážské muzeum v Žilině


Až se během svých cest zvířátek dostatečně nabažíte, můžete vyrazit do muzea v Žilině. Děti pravděpodobně nejvíc zaujme expozice Jánošíka v budově obecního úřadu Terchová a dopravní muzeum v železniční stanici Rajecké Teplice.
 

Vadaš


Termální koupaliště Vadaš je zastávkou, kterou byste rozhodně neměli minout, pokud vaše děti milují vodu. Přímo v areálu se navíc můžete ubytovat a tak v aquaparku strávit více dní. Čeká na vás spoustu tobogánů, bazénů a wellness centrum, ve kterém si můžete dopřát saunu nebo například vířivku či zážitkovou sprchu.
 

Tatralandia


Vodním rájem je také Tatralandia, o které jste již určitě slyšeli. 28 tobogánů odstupňovaných podle obtížnosti, kryté, letní i termální bazény a nechybí ani možnost ubytování přímo v bazénovém komplexu. Navštívit můžete i Ostrov pirátů z Karibiku nebo si vyzkoušet surf v interiérovém simulátoru. Pro nejmenší návštěvníky je připravena tichá zóna, kde si mohou odpočinout nebo se najíst.
 
 

ZOO Bratislava 


Naše dnešní doporučení na výlety po Slovensku zakončíme tam, kde jsme začali – u zvířátek. V bratislavské ZOO najdete kromě nejrůznějších zvířat i dětská hřiště, lanové dráhy, trampolíny, dětský bagr, obchody nebo bufety. Od května do října probíhá komentované krmení a o víkendech se vaše děti mohou svézt na koníkovi. Při příznivém počasí je v provozu i vláček.