Jen 28 %  lidí si dává každý den snídani. A přitom pořádné jídlo po probuzení má tolik pozitiv – určitě jste už někdy někde slyšeli, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. A v zásadě je toto rčení pravdivé. Pravidelné ranní jídlo totiž stimuluje mozek, udržuje zdravější srdce, dodá celému tělu energii a udržuje hodnoty cukru v krvi ve zdravých hodnotách. Co si tedy můžete ráno připravit?
 

Vajíčka


Vajíčka můžete jíst klidně každý den, protože existuje nespočetné množství jejich příprav. Míchaná, na tvrdo, na měkko, na hniličko, ve skle, benediktinská, volské oko, hemenex, frittata,…a věděli jste, že se dají připravit i na sladko? Například míchaná vajíčka s trochou cukru a třeba skořice jsou vysloveně lahůdka.
 
 

Kaše


Kaše nemusí být jen pro děti. Jak je to dlouho, co jste naposled jedli krupicovou kaši (a tím není myšleno dojídání po dětech)? Zkusit můžete i ovesnou – stačí zalít ovesné vločky horkou vodou a potom přidáte vše, co máte rádi – čokoládu, ovoce v jakékoli formě, med, oříšky, skořici, džem…
 
 

Zapečený tvaroh nebo jogurt


Tak dobrý a přitom jednoduchý recept. Stačí smíchat tvaroh nebo jogurt s vajíčkem a zapéct v troubě na 180°C přibližně 30 minut. Přidat do směsi můžete třeba kokos, ovoce, čokoládu nebo cokoli dalšího vás napadne.
 
 

Jogurt a ovoce


Jestli se necítíte na plnohodnotné jídlo, dejte si aspoň bílý jogurt a k tomu jakékoli ovoce. A jestli do sebe nedokážete ráno dostat ani lžičku, můžete vše rozmixovat a připravit si smoothie, které vypijete třeba cestou do práce nebo do školy. 
 
 
 

Pečivo 


Když zaspíte a nestíháte nic míchat a chystat, postačí vám k snídaní i pečivo třeba se sýrem nebo se šunkou. A kdybyste k tomu stihli vzít i nějakou zeleninu, hned by jídlo bylo o stupeň lepší. Když můžete mít více času, můžete si připravit obložený chléb se vším všudy a dětem z nich připravit třeba veselé obrázky plné barev.
 
 

Palačinky nebo lívance


Všemi oblíbené a na spoustu způsobů. Palačinky si můžete dát jen tak na sucho s cukrem nebo s marmeládou, ovocem a šlehačkou, kysanou smetanou, tvarohem, pudingem,… Zkrátka fantazii se meze rozhodně nekladou!