I mezi zvířaty jsou celebrity, o kterých někdy slyšel nejspíš každý z nás. Dnešní článek se věnuje těm nejslavnějším psům.
 
Lajka – toulavý pes z Ruska, který se stal prvním žijícím tvorem na oběžné dráze Země uhynula už pět hodin po startu.
 
 
Rin Tin Tin – slavný psí herec, který měl vlastního kuchaře, klíče od města New York, dostával až 6 000 dolarů týdně a když zemřel, získal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Také mohl získat prvního Oskara za nejlepšího herce, ale nakonec se rozhodlo, že cenu může vyhrát jen člověk.
 
Bamse – bernardýn, který během druhé světové války zachránil několik lidských životů a uklidňoval svoje kolegy vojáky při hádkách. Dohlížel také na to, aby vojáci byli na lodi včas – dojel autobusem do místa, kam chodili vojáci do hospody a přivedl je do přístavu.
 
Hačikó, Shep – dva psi, kteří měli stejný osud. Když jejich milovaný páníček zemřel, čekali na něj na nádraží až do své smrti.
 
 
Pickles – nálezce ukradené fotbalové trofeje Zlatá Niké. Za svůj náhodný objev se dostal do televize, bylo o něm natočeno několik filmů, z nichž v jednom si i sám zahrál a jeho páníček dostal 5 000 liber.
 
Bluey – pes, který je momentálně zapsaný v Guinessově knize rekordů jako nejstarší pes na světě – australský honácký pes se dožil neuvěřitelných 29 let a 5 měsíců.
 
 
Tak kolik z těchto psích hrdinů jste znali a o kom jste ještě nikdy neslyšeli?