Jste uklízecí maniak nebo vás jen tak nějaká špína nerozhází? Pokud potřebujete mít domácnost čistou jako klícku, zpozorněte. Tady je seznam míst, na které se při úklidu nejčastěji zapomíná.


Přístroje

Myčka i pračka jsou domácí pomocníci, kteří pomáhají s úklidem. Často tedy lidé zapomenou, že by potřebovali také občas vyčistit. 


Lednice

Pořádně vydrhnout si zaslouží nejen vnější strany lednice a mrazáku, ale také vnitřek. Čas od času je potřeba umýt police, případně odmrazit mrazák. Navíc jde o ideální příležitost si vše uspořádat a zjistit, co vše v šuplících vlastně schováváte.
 


Úchytky

Možná si ani neuvědomujete, kolikrát denně otevíráte skříňky v kuchyni. Často je to navíc během vaření, kdy máte ruce od oleje, těsta nebo mouky. 


Vana a sprcha

Ve vaně i sprše teče voda každou chvíli, a tak to vypadá, že jde o místo, které se mýt nemusí. Opak je ale pravdou. Když vhodným prostředkem vyčistíte vanu včetně kohoutku a sprchové hlavice, budete se sami divit, jak koupelna prokoukne.


Vypínače a kliky

Kolikrát denně na ně saháme, a to i když přijdeme domů z venku a ještě jsme si nestihli umýt ruce. A pak na stejný vypínač nebo kliku saháme potom, co vylezeme z vany a jdeme spát.


Elektronika

Dálkový ovladač, klávesnice, telefon. To vše používáme velmi často a přitom právě na elektroniku při úklidu často zapomínáme. Samozřejmě se při mytí těchto zařízení musí používat speciální přípravky a nemůžeme se do nich pustit vodou s octem nebo savem.
 


Houbičky

Jak dlouho používáte jednu kuchyňskou utěrku nebo houbičku na mytí nádobí? Měnit by se měla podle toho, jak často ji používáte, minimalně ale jednou měsíčně.
 
 
Překvapil vás nějaký z bodů, nebo jste všechno z toho už při úklidu dávno dělali?