Třetí v seriálu o slavných zvířatech přišly na řadu opice. O kterých jste už možná něco zaslechli?


Pockets

Opička pojmenovaná Pockets žila ve zvířecím útulku v Kanadě. Jeden z dobrovolníků mu dal přezdívku Warhol kvůli podobným vlasům a z legrace mu přinesl barvy a papíry. Pockets se vrhl do malování a zaměstnanci brzy shromáždili 40 obrazů, které vystavili a poté prodali. 
 


Maggie

Maggie se narodila a vyrůstala v kanadské ZOO, kde ji naučili roztáčet kolo. Když se producenti ve sportovní televizi rozhodli přenosy nějak ozvláštnit, napadlo je přivést Maggie, aby “předpovídala” výsledky utkání. Překvapivě se hned trefila a vedla si celkem dobře i následující zápasy. Brzy se stala divácky velmi oblíbenou.


Ramu

Neslavně proslulý makak rhesus Ramu byl zatčena ve svých třech letech, protože napadl a pokousal skupinu dětí. Poté, co byl propuštěna na svobodu, znovu pokousal děti, a tak se policie rozhodla opici zavřít na doživotí. Jelikož jsou ale makakové rhesus ohroženým druhem, nesmí být tato zvířata chována doma ani v klecích. Aktivisté začali tedy tlačit na policii, která nakonec Ramu propustila do divočiny.
 


Crystal

Crystal koupila společnost specializující se na trénink zvířat do filmů, přestože jí v té době bylo rok a půl a nejlépe se trénují zvířata do roku. Oproti jiným opicím snášela velmi dobře hluk, pyrotechniku i děti a novináři o ní brzy začali psát jako o opičce, která se narodila jako herečka. Zahrála si například v Teorii velkého třesku a filmech Noc v muzeu, Pařba ve Vegas nebo Král džungle.