Bojíte se, že vám děti přes víkend udělají z domu kůlničku na dříví, ale nevydržíte venku déle než pár hodin? I v zimě můžete vyrazit na celodenní aktivní výlet, po kterém se vaši milovaní drobečci domů vrátí krásně vyblbnutí a unavení.
 


Aquapark

Kdo by nemiloval plavání? A pokud k bazénu přidáte i tobogány, vodní víry, umělé vlny a další vodní atrakce, máte celodenní zábavu pro všechny.


Dětské koutky a herny

Dítě, které celý den může řádit na skákacím hradu, prolézačkách nebo v dětském bazénku se stejně starými kamarády, bude večer šťastné a uběhané. Vy si sebou můžete vzít knížku nebo kamarádku, dát si kafe a s vidinou volného večera přežijete i dětský hluk.


Zoologická zahrada

Tohle je trochu náročnější varianta, ale kombinuje pobyt venku s rozmrzávacími pauzami v krytých areálech. Sice budete muset hlídat, aby si děti po příchodu do tepla odložily a při cestě ven se zase oblékly, ale mezi zvířaty vydrží děti celý den. Dobrou variantou jsou také botanické zahrady, které pro děti sice nejsou tak lákavé, ale aspoň budete celou dobu v teple.


Lyžařská škola

Také jste si všimli, že děti by vydržely venku klidně celý den bez pocitu zimy, zatímco my dospělí už po půl hodině drkotáme zuby a hledáme teplé útočiště? Lyžařské školy většinou nabízí příjemný kompromis - zatímco se váš potomek bude učit lyžovat, vy se zahřejete vevnitř a pak můžete společně vyrazit na sjezdovky.


Návštěvy

Ať už vyrazíte na návštěvu vy nebo pozvete kamarády k vám, užijete si den s dospělými, zatímco děti budou řádit v pokoji.
 

Muzea

Nemusíte hned do Národního, ale objevujte dětská muzea v okolí. Uvidíte, že vás překvapí, jak zajímavá jsou i pro dospělé.