Barbora
3 reviews
  • 21 years experience
  • 41 years
  • Žďár nad Sázavou
  • She has already been contacted by 25 parents
  • Activity 9 days ago
  • Response time: 1 day
  •  SZŠ - Sociální činnost, Cheb
  •  prefers sitting: 20 - 40 hours/week
  •  I babysit at parents' place
  •  she can babysit 3 kids
  •   Birthday parties and other
  •   Travel for Vacations
  •   Overnights
  •   Groups of kids
Languages

Barbora S.

250 Kč/hour

  • (3)
  • 41 years
  • 21 years experience

Verified e-mail and phone number

Verified address

She passed document verification (ID or DL)

check against duplicate registrations · validation date verification

Verified identity

you will get access to the full detail of the verification

Reviews

Jitka H.12/10/2023Babysitting - via this platform

S Bárou jsme se seznámili v době, kdy byl našemu synkovi přibližně rok a půl, v té době byl spíše uzavřený a směrem k novým lidem ostražitý, přesto si jej získala snad během prvních pěti minut. Nehledali jsme tenkrát někoho, kdo malého pohlídá, ale spíš někoho, kdo s ním bude trávit čas aktivně, ke komu si vytvoří vztah a kdo mu do života přinese zas něco nového, co my třeba poskytnout nemůžeme. V Báře se nám tohle všechno splnilo stoprocentně. Bára je vstřícná, milá, empatická, otevřená a pro děti má přirozený cit. Pokud to jen trochu jde, tráví s dětmi čas venku, a když to možné není, tak dokáže vymyslet plnohodnou zábavu i v domácích podmínkách (což v případě našeho velmi živého synka není obvykle nic lehkého :-). Pro děti má velké pochopení, a pokud ji o to výslovně požádáte, dokáže poradit nebo vysvětlit některé aspekty dětského chování, které třeba na první pohled nemusí dávat smysl. I díky tomu pro nás už dávno není jen hlídačkou, ale i blízkým člověkem, který nám doufám jen tak ze života nezmizí <3.


Martina M.17/10/2022Babysitting - via this platform

Bara hlidala nase dve dcery a holky si ji moc oblibily, mely hezky vztah a citily se s ni bezpecne. (Deti ve veku 1,5 roku a 3,5 roku). Bara je mily otevreny clovek se srdcem na spravnem miste, vymyslela pro deti vzdy program adekvatne k veku a povaze a travily i spoustu casu venku. Nemam co bych vytkla :-)


Kateřina S.16/10/2022Babysitting - via this platform

Stává se, že se maminka potřebuje vrátit do práce a svoje dítě nemůže nechat ani s tatínkem ani s babičkou. Právě tehdy chcete potomka nechat s někým, kdo pro něj bude také blízký člověk, který dítěti dá cit, empatii, rozvine ho zase novým směrem a stane se pro něj dalším bezpečným přístavem.
To je přesně to, co do naší rodiny Barča přinesla. Je to skvělá chůva, která dceru bere ven skoro za každého počasí, obrazila s ní všechna hřiště v dosahu, a když malou začalo bavit jezdit vlakem, tak i přilehlé okolí. V domácím prostředí často tráví čas ve společnosti hudby nebo společně něco tvoří. To vše s veškerou empatií k dětskému prožívání a bytí v přítomnosti.
Respektující přístup ve výchově je jí naprosto vlastní. Vnímá, čím dítě nejspíš zrovna prochází a proč se nějak chová, co právě potřebuje.

Barča se stala tak trochu součástí naší rodiny a jsme moc rádi, že ji máme. ❤️


About me

Jmenuji se Bára. Mám vystudovanou střední zdravotnickou školu - obor Sociální činnost. Nejdříve jsem v rámci sociální sféry pracovala se seniory, mentálně postiženými dospělými i dětmi a různými dalšími skupinami. Vždy mě to ale nejvíc táhlo k práci s dětmi. Jako osobní asistentka jsem pracovala s dětmi v dětském domově. Později jsem nastoupila do základní školy na pozici asistentky pedagoga, učila jsem hudební výchovu a pracovní činnosti.
Také jsem pracovala jako učitelka v mateřské školce, která je alternativně zaměřená s důrazem na pobyt venku a respektující přístup.

Více mi ale vyhovuje individuální přístup, proto jsem se vydala cestou stát se profesionální chůvou. V období posledních dvou let jsem byla úzce spjata s rodinou, ve které jsem hlídala holčičku ve věku od jednoho do tří let. Stala jsem se doslova součástí rodiny a vnímám, že se mi podařilo velmi zmírnit emoční deficit odloučení takto malého dítěte od maminky, která potřebovala nastoupit do práce. S druhou rodinou se dvěma holčičkami jsem v menším hodinovém rozsahu spolupracovala také skoro 2 roky a s další rodinou s ročním chlapečkem necelý rok.

Děti nastoupily do školek a dětských klubů a tím se potřeby rodin naplnily. Se všemi třemi rodinami ale jsem a budu dál v kontaktu, protože máme s dětmi hezké vazby.

Otevírám se spolupráci s další rodinou, která mě bude potřebovat. (Jste to Vy? :-) )

Preferuji dlouhodobější spolupráci. Na rovinu říkám, že tu nejsem pro všechny typy rodin, ale spíše pro ty, které přistupují k dětem partnerským a respektujícím přístupem a přejí si, aby po dobu jejich nepřítomnosti bylo s jejich dětmi zacházeno v podobném duchu. Dětem věnuji plnou pozornost, čas s nimi strávený si chci naplno užít a vnímat ho jako smysluplný. Neodkládáte tedy své dítě, "jen aby s ním někdo byl", ale k někomu, kdo pracuje s dětmi spíše pedagogicky a potřebám dítěte naslouchá.

Mám zkušenosti s dětmi všech věkových kategorií. Jsem absolventka dvouletého muzikoterapeutického výcviku, hraji na housle, ukulele, zpívám a rukodělně tvořím. Ráda rozvíjím v dětech umělecké sklony, preferuji pobyt na čerstvém vzduchu, ideálně v přírodě.

Zaměřuji se také na doučování češtiny a matematiky, komplexní přípravu na přijímací zkoušky, ať už na víceletá gymnázia nebo střední školu. Všichni "skorodospěláci", které jsem zatím připravovala, přijímačky udělali, nejvíc je to však samozřejmě jejich zásluha.

Mým dvěma synům je 21 a 20 let a oba už bydlí sami. Mám tedy prostor pro sebe, svou práci, tvoření jak rukodělné tak hudební a pro cokoliv, co mě baví.

Hlídání dětí není pro mě přivýdělek, ale hlavní práce, cena hlídání odpovídá zkušenostem a mojí schopnosti velmi individuálního přístupu. Vzhledem k míře inflace v poslední době, jsem i já nucena zvednout cenu za hlídání z 200,- na 250,- za hodinu. Mohu vypomoci i s úklidem, ale ráda bych, aby mojí hlavní náplní zůstala práce s dětmi.

Na další spolupráci, možná právě s Vámi ;-) , už se moc těším! Neváhejte mě kontaktovat, nejdříve po telefonu a pak hlavně při osobním setkání, kde vše probereme nejlépe. Přeji Nám všem, ať najdeme, co hledáme, ať už tady, či jinde, a propojíme se s těmi správnými "dušemi".

Availability

Mám prostor pro novou spolupráci, neváhejte mě kontaktovat!


Current calendar is not availaible

General Experience

infants

5 years

toddlers

3 years

preschoolers

2 years

schoolers

3 years

teens

3 years

Special Experience

Autism Spectrum Disorder, Hyperactivity, Food Allergies, Visual Impairment, Hearing Impaired, Epilepsy, and Special needs

Skills and Hobbies

Singing/playing musical instrument, Drawing, painting, and Dance/physical activity

Languages

A2

photos

Where babysit

Primary city: Kraj Vysočina » Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina