Renata
16 reviews
  • 25 years experience
  • 55 years
  • Brno
  • She has already been contacted by 363 parents
  • Booked repeatedly
  • Activity 6 days ago
  •  Střední pedagogická škola s maturitou - předškolní pedagogika a psychologie
  • First Aid Certificate
  •  prefers sitting: 20 - 40 hours/week
  •  I have a place for babysitting
  •  I babysit at parents' place
  •  she can babysit 3 kids
  •   Overnights
  •   Groups of kids
She attended the first aid course with certificate.
Languages

Renata L.

200 Kč/hour

  • (16)
  • 55 years
  • 25 years experience
  • Covid-19 vaccine

Verified e-mail and phone number

Verified address

She passed document verification (ID or DL)

check against duplicate registrations · validation date verification

you will get access to the full detail of the verification

Reviews

Kamila M.23/01/2024Babysitting - via this platform

Renatu mohu jen doporučit! Původně nám jen měla hlídat syna Dominika (tehdy 9 měsíců) v den naší svatby. Nakonec se hlídání protáhlo a teta Renata nám hlídávala Dominika do nedávna (cca 2,5 roku) :) A nárazově i s naši dceru Sofi (5 let). Obě děti u ní byli vždy spokojeny - jeden z důvodů je určitě ten, že Renata má spoustu jiných hraček (než my doma :) ) a zabaví se u ní dítě každého věku. Komunikace s ní je bez problémů, v případě nemoci nebyl problém změnit den hlídání. V průběhu každého hlídání mi vždy posílala aktuální info co zrovna s Dominičkem dělají, kde jsou na hrišti atd atd - což mi vyhovovalo, vždycky jsem se uklidnila, když jsem viděla, že je spokojený! Za tu dobu máme i spoustu krásných fotek. Renata s dětmi pracuje, rozvíjí jejich schopnosti, je trpělivá, opatrná, dokáže dobře poradit, má k dětem moc pěkný vztah. Když měl Domi 3 roky, brávala ho i na větší výlety - nejdříve po celé Lesné, obvykle i s odrážedlem, pak i třeba do centra Brna (přes oběd) - před Vánoci. Domi byl v klidu, v pohodě , neměl ani problém jíst a vydržet na cizím místě. Dominiček u Renaty vždy v klidu usnul a byl vždy v dobré náladě, když jsme ho vyzvedávali. Opravdu nemáme Renatě co vytknout :)


Kristýna H.07/08/2023Babysitting - via this platform

S Renatou jsme byli velmi spokojeni. Hlídala mi dvouletého synka více než rok minimálně dvakrát týdně a za celou dobu se mi nestalo, že by zrušila hlídání. Vytvořili jsme si přátelský vztah a syn u ní byl moc spokojený. Často s ním doma něco tvořila a vymýšlela mu zajímavé aktivity. Je vidět, že má s dětmi bohaté zkušenosti. Bude nám moc chybět.


Marie Č.22/05/2023Babysitting - via this platform

Z důvodu pracovního vytížení jsem byla nucená nechat syna hlídat už od 1 roku. Paní Renata byla moje první zkušenost s hlídáním dítěte cizí osobou. Měla jsem z toho obavu, ale díky Renatinu rodinnému přístupu jsme si rychle zvykli oba. Přistupovala k synovi jako teta/babička, mazlila ho, když to potřeboval. Stále vymýšlela nové podněty, má spoustu knížek, hraček apod. Syn byl vždy spokojený. Pro mě bylo velkou výhodou, že si udělala na hlídání čas vždy, kdy jsem potřebovala, i to, že jsem měla přehled o tom, že je syn v pořádku a informace co dělali, jak si hráli apod. Máme díky tomu pěknou sbírku fotek z hlídání. Hlídávala i oba syny, když jsem potřebovala, takže oceňuji osobní přístup a vstřícnost nejen k dítěti, ale i rodiči. Děkuji moc za veškerou péči!


Alena B.23/09/2022Babysitting - via this platform

„Tetu“ Renatu doporučuji. Pokud hledáte paní, která má zájem a starost o Vaše dítě, která se mu věnuje po všech stránkách, řekne vám, jak hlídání probíhalo a pokud chcete i poradí, tak je to pro Vás ta pravá. A to hlavní, když přijdete na první návštěvu – je tam vidět, že má děti opravdu ráda – má spoustu různých hraček a knížek a udělátek, aby se zabavilo dítě každého věku.

Paní Renata nám odpověděla na náš inzerát před 9-ti měsíci a od té doby nám pravidelně 2x týdně hlídá syna ( nyní 1,5 roku). Hledali jsme milou paní se zkušenostmi s dětmi, která nám pomůže i s rozvíjením synových dovedností.
V naší prvotní komunikaci nás obeznámila jakým způsobem hlídá – ve svém domácím prostředí, kde to zná nejlépe a kde má pro děti nachystáno spoustu hraček. První schůzka proběhla u ní doma s námi, abychom se vzájemně seznámili, poznali prostředí, ve kterém bude Vojtíšek a také aby se seznámil s Renatou – hned k ní šel, nebál se jí a později si ji i oblíbil. To je vidět, když ho předávám ráno, jak k tetě natahuje ručičky a směje se na ní. A to je pro nás důležité – aby bylo dítě spokojené.

Vzájemná komunikace s Renatou je v pořádku, v průběhu měsíců nám doporučila i spoustu hraček a knížek (protože dnes je výběr opravdu široký a najít to nejlepší je někdy těžké), které máme malému pořídit, aby ho co nejvíce rozvíjely, doporučila co s ním trénovat.

Pomohla nám s tím, aby lépe papal – má větší trpělivost než my, takže oběd i svačinky měl vždy snězené.

V létě měl Vojtíšek na balkóně u tety lavorky s vodou a mohl si tedy užívat vodu a kelímky.
Hned u domu má teta dětské hřiště, kam si chodili ven hrát, je to u lesa, mimo velký městský provoz a kousek dál chodili i k oplocenému dětskému hřišti, kde mohl syn vesele pobíhat sám, s tetou na dohled.

Jsme rádi, když nám Renata posílá aktuální fotky z hlídání – s čím si zrovna hraje, co dělá na hřišti atd.

Oceňuji také, že je možné si dohodnout posunutí či jinou úpravu domluveného času – vždy na vzájemné domluvě a bez problémů.

Od září jsem syna chtěla poslat do jeslí, ale na základě tohoto jejího přístupu a hezkého vztahu, který si spolu vytvořili, jsem si to rozmyslela a chodí k tetě dál… A později, až bude chodit ve 3 letech do klasické školky, budeme rádi, když bude moct k tetě občas na nárazové hlídání. Určitě si to spolu užijí.

Pro nás je to ta babička, kterou bohužel syn nemá – věnující, pečující, milující, starající se.


Eliška K.15/09/2022Babysitting - via this platform

Paní Renatu nemohu doporučit. Shrnula bych to tak, že "mluví více s dospělými než nasloucha dětem". Po pár minutách jsem měla vymluvenou díru do hlavy, navíc jsem byla přemlouvána na spousty věcí, které jsem prostě nechtěla. Jednou stačilo.

Komunikace s ní je velmi náročná (tisíce zpráv místo stručně domluvy), vše, co chci podle svého, je velký problém (nechci komunikovat přes Messenger, nechci dojíždět 90 minut, Renata neakceptuje rezervace přes portál, o platbě HOTOVĚ jsem se dozvěděla 30 minut před koncem hlídání). Na základě všech pozitivních komentářů jsem paní zkusila, ale opravdu mě její přístup překvapil. Pro paní Renatu je svět, ve kterém lidé mají jiné priority, styl zivota a nazory, nepředstavitelný.

Druhou hvězdičku dávam za hračky doma. Ackoli do svého bytu mě pustit nechtěla, že prý pospíchá, přestože v nejbližších 20 minutách nikam nešla. Takže jsem ani nemohla vidět, kde syn ty 4 hodiny strávil.


Adriana P.03/09/2022Babysitting - via this platform

Teta Renat nám hlídala dcerku jednou týdně od dvou do tří let. Ačkoliv začátky nebyly úplně jednoduché a dcerka plakávala, zanedlouho si ji velmi oblíbila a těšila se k ní na nové hračky, aktivity a dobrodružství. Pravidelně chodívaly ven, malovaly a vytvářely spoustu kreativních děl, které jsme pak doma vystavovali. Pokaždé jsem s sebou dostala i soubor tvoření pro starší dceru, která z nich byla nadšená.
Věděla jsem, že o dcerku bude dobře postaráno - dostane napít a najíst, zdokonalí své hygienické návyky a teta se jí bude plně věnovat. Ze začátku jsem dostávala krátké zprávy o tom, co vše spolu dělají a jak se dcera cítí. K dispozici měla velké množství různorodých hraček a Renat pro ni vymýšlela spoustu kreativních a seberozvíjejících aktivit s následnými postřehy, co dceři jde dobře, a co bychom s ní naopak měli procvičovat. Zároveň dcerku během hlídání fotila, takže máme krásnou sbírku. Děkuji moc, Renat, za veškerou péči o naši dcerku, budeš nám chybět!


leni j.11/09/2021Babysitting - via this platform

teta Renata je skvělá, s dětmi to umí, přemýšlí, jak jim hlídání ulehčit, přistupuje ke každému dítěti jednotlivě podle jeho povahy. Při prvním hlídání mi posílala zprávy, jak to probíhá a já byla klidná, že je syn v dobrých rukou.


Petra S.02/07/2021Babysitting - via this platform

Chtěla bych tímto moc poděkovat Renatě, která se o syna úžasně starala. Hlídala ho od jeho 1,5 roku do 3 let do nástupu do školky. V miniškolce syn plakal, ale Renatu si oblíbil hned po několika setkáních a těšil se k ní (velká úleva pro maminku 😊). Díky zkušenostem ze školky připravovala Renata pro synka různé kreativní aktivity, které ho rozvíjely, což obzvlášť oceňuji. Mimo to také četli knihy, hráli si spolu, chodili spolu ven na hřiště. Mohla jsem se samozřejmě vždy spolehnout, že se postará také o jeho potřeby, co se týká jídla, oblečení a veškeré péče. Vždy jsem měla jistotu, že synek je v těch nejlepších rukou, a navíc si to u Renaty užívá. Proto mohu upřímně a s radostí doporučit Renatu každému, kdo hledá pro své dítě bezpečnou a rozvíjející péči 😊.


Eva B.24/06/2020Babysitting - via this platform

Teta Renáta nám spadla z neba :) Niekoľko týždňov sa denne (9-16:30) starala o našu Aničku (4r), a už pri prvom stretnutí som z toho mala dobrý pocit. Je vidieť, že má s deťmi veľa skúseností, presne vedela, čo Anička potrebuje. Je starostlivá, no presne tak ako mama. Anička je citlivá a potrebuje pozornosť, aby sa jej niekto venoval. V škôlkach to bol vždy horor... Po prvom dni som s malou dušičkou po ňu išla, ale Anička vybehla vysmiata. Na druhý deň ráno som očakávala krízu, že sa jej nechce a chce byť doma, ale ona veselo zbalila batôžtek a šup šup, už ma uháňala, že ideme ku tete Renáte. Veľmi si ju obľúbila. Teta Renáta s ňou trávila plnohodnotne celý deň, kreslila, čítala, vystrihovala, hrala sa s ňou, vodila ju na ihrisko, do cukrárne (s naším zvolením) i na výlet. Komunikácia perfektná.


Jana W.19/09/2019Babysitting - via this platform

S "tetou" Renatkou jsme velmi spokojeni. Hlídá nám naši dceru od 1.5 roku. Dcera si ji velmi oblíbila a odchází od ní vždy spokojená a s úsměvem. Vím, že je u tety Renatky v těch nejlepších rukou a proto ji vřele doporučuji i dalším rodičům.


Barbora K.19/12/2018Babysitting - via this platform

S paní Renatou jsme byli velmi spokojeni. Jako jedna z mála byla ochotná hlídat nám malou již od 2 týdnů, navíc i v pozdní večerní hodiny. Hlídání bylo vždy bez problémů, o malou bylo skvěle postaráno, byla vždy klidná, spokojená a vyhraná když jsme si ji přebírali zpět. Dalo by se říci, že s paní Renatou vyrůstala, protože ji vídala pravidelně ve školní rok každý týden na 2-3 hodiny téměř od narození až do 15 měsíců. Pokud některé maminky hledají příjemné prostředí s milou a zkušenou paní na hlídání, můžeme jen doporučit.


Eva K.07/12/2018Babysitting - via this platform

S paní Renatou jsem velmi spokojená, dcera si jí velmi oblíbila. Je vidět, že má velké zkušenosti s péčí o děti.


Anna V.03/09/2016Babysitting - via this platform

Pani Renáta nám strážila syna od veku 14 mesiacov po dobu štvrť roka, tri razy týždenne vždy asi 7 hodín.
Na začiatku ešte nejedol samostatne, nechodil na nočník, nevydržal dlhé prechádzky, po predchodzej snahe integrovať ho do jaslí bol často chorý).

Aby k nemu našla cestu (= aby malý prestal revať) spievala mu a nebránila sa fyzickému kontaktu. To skutočne oceňujem.
Malý si na ňu rýchlo zvykol, neskôr už ju vítal vo dverách a pri mojom odchode mi len ledabolo mávol, pač sa ponáhľal hrať sa s tetou Renatou.

Pani Renata má návyky učiteľky zo škôlky: dieťa podporovala v samostatnej hre, vodila na dlhé prechádzky, ukladala ku spánku do postieľky (nezaspával jej v náruči, ale zostala pri ňom, aby zaspal pokojne).
Zároveň ale akceptovala všetky malého potreby či zvyky: do asi 15. mesiaca veku zaspával v hacke (hojdacej sieti), spal dva razy denne.
Keď sa s malým poznali lepšie, bez problému mu pripravila olovrant z domácich zdrojov či dokončila prípravu obeda (nakrájala mäso a prílohu), dbala o pitný režim, problémom nebolo ani podávanie liekov v presnú dobu.

Pozrite sa, nie je to pani, ktorá vezme Vaše decká do aqualandu alebo s nimi vylezie na strom v susednej ulici. Pokiaľ ale potrebujete solídne stráženie malého dieťaťa kde dbáte na to aby bolo vonku poriadne oblečené, aby bolo dosť najedené, na slnku malo klobúčik a dostatočne často pilo, naučilo sa pesničku a bolo na čerstvom vzduchu, toto je to, čo pani Renata bezpečne poskytne, ja som bola v práci pokojná, vedela som, že je dieťa v dobrých rukách a do večera prežije bez úhony.


Petra S.06/04/2016Babysitting - via this platform

S tetou Renatou jsme spokojeni. Synovi se opravdu věnuje naplno a vím, že je o něj dobře postaráno.


Ronald H.08/03/2016Babysitting - via this platform

S paní Renatou jsme byli velice spokojeni. Je spolehlivá, trpělivá, starostlivá a flexibilní. Je vidět, že k dětem má pěkný vztah a s hlídáním a péčí o ně, dlouholeté zkušenosti. Náš syn si ji rychle oblíbil. Můžeme jen doporučit!


Svatava S.07/03/2016Babysitting - outside this platform

S paní Renatou jsme byli velmi spokojeni, děti byly v dobrých rukou.


About me

Milé maminky a tátové. Jmenuji se Renata, jsem matkou 26letého syna.
Mám 25 let praxe jako učitelka mateřské školy (ve třídě jsem měla až 28 dětí ve věku 3-6 let). Rok jsem pracovala také v družině ZŠ. Nyní jako profesionální chůva. Jsem OSVČ - mám zkontrolovaný trestní rejstřík, mohu vydávat faktury.

Bydlím na Brno - severu, na Lesné ( Majdalenky - Dusíkova ul ).
Jsem zodpovědná, spolehlivá, trpělivá, nekuřačka. Bezpečnost dětí je pro mě na prvním místě.

Pohlídám i dvě děti - sourozence, či kamarády. Za druhé dítě polovina ceny, tedy 100kč/hod.

Děti od miminek po školáky hlídám již mnoho let. Mám čas ve všední dny, o víkendu, mohu i přes noc. Nabízím hlídání u Vás, i u mě v bytě na sídlišti Lesná, hned vedle lesa. Jsou zde krásné vycházky, mnoho hřišť a pískovišť.

Ráda si budu s Vašimi dětmi hrát, kreslit, tvořit, zpívat, číst knihy, chodit na vycházky, vyzvedávat z kroužku, či školky. Mám velké množství vlastního pracovního materiálu, které používám i v mateřské škole, pracovní listy zaměřené na přípravu do školy, procvičím s dětmi grafomotoriku. Děvčátka od 5 let naučím vyšívat. Respektuji individuální rozvoj každého dítěte, podporuji jeho rozvojové možnosti – neboť každé dítě je ve svých schopnostech a dovednostech jiné.

Těším se na setkání s Vašimi dětmi :-)

Availability

Je li třeba, pohlídám i dvě / tři děti najednou, proto jsem dostupná téměř vždy :-)


Current calendar is not availaible

General Experience

infants

20 years

toddlers

20 years

preschoolers

25 years

schoolers

20 years

teens

20 years

Special Experience

Asthma, Hyperactivity, Care for Sick Children, Food Allergies, Sleep Disorders, and Special needs

Skills and Hobbies

Singing/playing musical instrument and Drawing, painting

Děvčátka od 5 let naučím základy vyšívání. Předškolní děti pomohu cíleně připravit na školu za pomocí vlastního materiálu – pracovních a grafomotorických listů.

Languages

Čeština, Deutsch, and Slovak

němčina, ruština, slovenština

Certification

Střední pedagogická škola – maturita z předškolní pedagogiky a psychologie

photos

Where babysit

Primary city: Jihomoravský » Brno » Brno-sever



Where am I available too?: Brno-Královo Pole