Šárka
18 reviews
  • 15 years experience
  • 34 years
  • Praha
  • She has already been contacted by 353 parents
  • Booked repeatedly
  • Activity about 21 hours ago
  • Response time: 3 hours
  •  ČAO, Ekonomické lyceum, Resslova 8, P-2
  •  Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, obor Pedagogika a Sociální pedagogika
  • First Aid Certificate
  •  prefers sitting: 20 - 40 hours/week
  •  I babysit at parents' place
  •  she can babysit 5 kids
  •   Birthday parties and other
  •   Travel for Vacations
  •   Overnights
  •   Groups of kids
  • Attented special First-aid course focused on children from OS Czech Red Cross Prague 1
  • Attented online first-aid course focused on children from OS Czech Red Cross Prague 1
Languages

Šárka O.

430 Kč/hour

  • (18)
  • 34 years
  • 15 years experience

Clean criminal record, ID archived

Verified education and certificates

maturitní vysvědčení, první pomoc a neodkladná resuscitace, školení lektorských dovedností

Verified e-mail and phone number

Verified address

Verified identity

Criminal Record

documented online · at the time of inspection not older than 3 months

you will get access to the full detail of the verification

More...

Reviews

Helča D.31/05/2023Babysitting - via this platform

Šárku vřele doporučujeme, hlídá nám už přes rok naše dvojčata a dceru a jsme velmi spokojení. S dětmi tráví hodně času venku a se starší dcerou kreativně tvoří umělecká díla=).
Je flexibilní a časově spolehlivá, což po předchozích zkušenostech vyzdvihuji!
Doporučujeme všemi deseti!


Zuzana K.01/02/2022Babysitting - via this platform

Šárka nám hlídala rok a půl starou dcerku, je to spolehlivá profesionálka, empatická, vstřícná. S dětmi to umí, se vším si vždy poradila. Mohu jedině doporučit. Děkujeme!


Kristyna B.20/12/2020Babysitting - via this platform

Šárka hlídala naše dvojčátka od jejich 10 měsíců až do 2,5 let pravidelně dvakrát v týdnu a vždy bylo vše na jedničku. Vždy bylo vše tak jak jsme se domluvili. Šarka je profesionálka a spolupráci s ni mohu jen doporučit.


Hanna M.27/08/2020Babysitting - via this platform

Šárka nám hlídá dvě dcerky a jsme s ní velice spokojení. Děti ji berou, je vidět, že to s nimi Šárka umí. Po hlídání mají vždy dobrou náladu. Oceňuji její flexibilitu a vstřícnost, co se našich časových potřeb týče.


Elena S.13/01/2019Babysitting - via this platform

Velká spokojenost! Hlídání od někoho jiného než babičky jsme zkoušeli poprvé, a paráda!Slecna všechno zvládla, dvě deti, můj obdiv a velký dik!


Šárka A.30/10/2018Babysitting - via this platform

Šárka je skvělá, hlídá nám jednorázově, je schopná navázat bezprostřední přirozený kontakt s dítětem. Je schopná se přizpůsobit aktuálním časovým potřebám rodiny. Přijde vždy včas a nebo s předstihem. Za mě velký respekt a díky.


Šárka Š.14/08/2018Babysitting - via this platform

Šárka nám hlídá v současné době 11měsíčního syna a jsme s ní velmi spokojení. Je to sympatická profesionálka, která od prvního seznámení se synem jedná klidně, s respektem, dokáže ho vhodně zabavit a kompletně se o něj postarat. Spolupráci s Šárkou proto mohu jen doporučit!


Ivana Š.18/06/2018Babysitting - outside this platform

Šárka hlídá naši dcerku už od jejích 4 měsíců. Ze začátku jsme zkoušeli, jak si sednou a postupně přidávali dny hlídání. Po celou dobu jsme s Šárkou moc spokojení. K malé se chová klidně, hraje si s ní a učí jí nové věci, což je přístup, který se mi moc líbí. Společně si čtou, chodí na hřiště, Šárka v pohodě nakrmí, přebalí, prostě se postará se vším všudy. Určitě bych ji na hlídání komukoli doporučila!


Zdeněk07/10/2017Babysitting - via this platform

Se Šárkou jsme byli velmi spokojení. Hlídala dceru pravidelně tři čtvrtě roku od jejích 10 měsíců. Vždycky jsme se na ní mohli spolehnout, je odpovědná, vstřícná, milá a empatická. Dcera si jí velmi oblíbila. Šárka dceři vymýšlela zajímavý různorodý program. Šárka respektuje náš rodičovský styl i temperament a tempo dítěte. Každému bychom jí doporučili.


Jana M.05/03/2017Babysitting - via this platform

Se Šárkou jsme byli velmi spokojení, byla empatická, spolehlivá, profesionální a trpělivá. Byla samostatná a dobře si rozumněla s našimi dětmi (jedno s poruchou autistického spektra) a zároveň zohledňovala naše požavky a představy. Rozhovně doporučujeme.


Kateřina V.04/10/2015Afterschool activity etc.

Šárka byla pedagogem v MŠ DaVinci. Dcera si ji hned oblíbila díky její empatii a pochopení. Šárka je spolehlivá a zodpovědná, klidná, má k dětem velmi citlivý přístup a ti na ni reagují velmi dobře. Netlačí na ně, nechává jim prostor a přesto dokáže nenásilnou formou dětem stanovit hranice. Umí je zabavit kreativní formou. Rodiče informuje o tom, jak se dítě v průběhu dne chovalo a co dělalo. Mohu jen doporučit!


Šárka H.18/08/2015Babysitting - outside this platform

Se Šárkou jsem velmi spokojena. Je spolehlivá, poradí si dobře s plačícím synem, který je na mě hodně fixovaný. Má k němu trpělivý a podle mého správný přístup. Nebojím se je nechat spolu samotné, má mou naprostou důvěru. Bez problému ho pohlídá, přebalí, nakrmí a dobře se spolu zabaví.


Hana K.09/06/2015Babysitting - via this platform

Se slečnou Šárkou jsme velmi spokojeni, naše dva kluky (dvojčata, rok a 9 měsíců staré) zvládá bez problémů. Kluci si mnohdy ani nevšimnou že odcházíme.

Rád bych vyzdvihl hlavně její spolehlivost, na čem se domluvíme to platí, bez vyjimek.


Sára L.07/07/2015Afterschool activity etc.

Šárka O. se vyznačuje empatií a trpělivostí a je si vědoma zodpovědnosti provázející náročnou práci pedagoga. Je kreativní a umí skloubit zábavu dětí a jejich vzdělávání. Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy, Praha 8


Jana I.15/06/2015Babysitting - via this platform

Se slečnou Šárkou jsem byla opravdu spokojena. Hned při prvním hlídání vše proběhlo velmi klidně. Oceňuji spolehlivost slečny Šárky,to, že se zajímá, na jaký režim je dítě zvyklé (co povolit, co vyžadovat) i to, že rodiče informuje o tom, jak se dítě cítilo a chovalo. Ráda využiji jejích služeb i v budoucnu.


Gabriela N.15/06/2015Babysitting - via this platform

Se Šárkou jsem byla maximálně spokojená. Poradila si i s plačící dcerkou, kterou po chvilce zcela přirozeně zapojila do aktivit a tvoření. Oceňuji i praktické dotazy na začátku. Určitě mohu jen doporučit, dcerka už se těší na příští hlídání.


Olinka T.11/01/2015Babysitting - via this platform

Šárka je velmi spolehlivá, zodpovědná, milá, klidná a časově flexibilní. Je dosatetečně samostatná a zároveň schopná dbát na to, co je pro rodiče důležité. Na děti "netlačí", nechává jim prostor a hezky se jim věnuje. S roční Julinkou si brzo porozuměla a hlídání probíhalo naprosto bezproblémově. Rozhodně doporučuji, obvzláště malí výtvraníčci budou z Šárky nadšení,- vydží si s nimi hodiny kreslit :)!


Jitka S.31/12/2014Babysitting - via this platform

Šárka nám hlídala několikrát po sobě jednoletého syna a byli jsme s ní moc spokojeni. Je příjemná a skutečně spolehlivá i svědomitá. Syn se s ní nadšeně vítal, vše proběhlo v klidu a po našem příchodu vždy vypadal spokojeně. Šárku můžu všem rodičům jen a jen doporučit.


About me

/PROFESSIONAL NANNY qualified the university degrees - MSc. - Social pedagogue/ with artistic, movement focus etc.
- Hello, dear parents,
Working with children is a great joy for me and in many ways I have been taught and inspired in my past jobs in nurseries and kindergartens.
I studied Pedagogy at Charles University in Prague. I later expanded my knowledge in the field of Pedagogy in the follow-up MSc. also at the Faculty of Arts, Charles University - Social Pedagogy.
/I can prove my higher education in pedagogy and lecturer certification at any time upon personal request./
>>>
When educating children, the “alpha and omega” for me is above all a partnership and supportive approach with respect for the child's individuality. Respecting each child in his/her specific nature is inherent to me. (This is not, however, "free education without boundaries"). I have had the opportunity to develop this approach professionally in a private school and nursery project where I have been employed in the past.

Interesting fact for parents: much of what I profess is identified with insights from books such as Naomi Aldort's "Raising Children and Growing with Them" and Isabelle Filliozat's "Inside Children's Emotions". Among the Czech authors, I find Dr. Matějček with his many professional and lifelong-experience publications very inspiring and last but not least - the spouses Kopřiva’s with their book "Respect and Be Respected" and many others. For children under 1 year old I liked certain aspects of it, e.g. the approach of Eva Kiedroňová (see her books "Tender Arms of Parents" etc.).

I like to do all kinds of creative activities with children (painting, gluing, cutting, etc.). I can also dance with them and practice the basics of English in a fun way - e.g. singing from a CD. I am open to anything that entertains and develops the child.

My experience so far includes:
*15 + years - long term private babysitting with families;
*long term experience of looking after TWINS;
*3 years a full time job in a private nursery;
*monthly substitute for a teacher on maternity leave in a public nursery;
*nursery teacher in a multicultural nursery;
*teacher in the House of Children and Youth in a centre for preschool children;
*teacher at Nature Schools;
*Au-pair in England (two-month stay);
*additional university experience in special schools for children with different types of disabilities/ combined disabilities.

I have the most experience with children ranging in age from newborns, to toddlers, to pre-school age and younger school age.

***
Please note - my babysitting PRICE LIST:
- It is based on the number of years of experience, university studies in Pedagogy, courses and trainings completed.
- My job is classified as a /professional nanny/ with certificate, not only a "babysitter", so my rates are naturally higher. Each year the mandatory overhead associated with the trade continues to increase.
Therefore, in order to work optimally for families, my rates are currently set as follows:

CURRENT PRICE LIST from 1 January 2024:

- 1 child: from 430-480CZK/hour.
- Each additional child: plus 100 CZK/hour.
- Weekends, holidays, evening babysitting from 19h.: + 100kč/hour - for regular and long-term cooperation (approx. 25 hours of babysitting per month) with families I do not include extra charge for evening/night babysitting;
- Commuting to and from the family only for 1-4 hours of babysitting (this also applies to the family introduction meeting), or other suburban lines: I charge then the commuting time there and back according to my hourly rate. So for example: round trip will be 2hrs. x (times) my current hourly rate.

- STORNO fee in case of cancellation less than 24 hours before the arranged babysitting: full amount.
Thank you for your understanding!🙏🏻

I look forward to seeing you and your children!🫶🏻Sincerely, Šárka.

Availability

AKTUÁLNĚ pro rodiče >
Na další školní rok 23/24 prozatím:
> Nemám bohužel volnou kapacitu, avšak! —
Prosím, vždy mě kontaktujte individuálně, třeba najdu skulinu času nárazově i pro Vás, děkuji. Šárka O.
---------
• Jakým způsobem jinak spolupracuji s
rodinami? (Info z praxe)
— nove rodiny se mi ozyvaji již kolem brezna/dubna. Pote domlouvame osobni shledani a pokud se casove sladime, co se tyce preferenci na pravidelne urcite dny a hodiny v tydnu a mame vzajemne sympatie, posilam nove rodine navrh pracovni smlouvy. Pokud vse sedi, pripadne nektere pozadavky a predstavy doladujeme a shodneme se tedy na obou stranach, smlouvu uzavirame a od zari spolupracujeme.

Často spolupracuji souběžně a dlouhodobě se 2-3 rodinami na řádnou smlouvu.
Tzn., že u každé hlídám 1-3 dny v týdnu v pravidelných dnech a časech od-do. Nejčastěji na 5 až 6 hodin/den. (např. tedy 18h. u jedné rodiny, 15h. u druhé rodiny.)
Nicméně to nevylučuje flexibilitu vůči časovým požadavkům rodin na hlídání při důležitých událostech, akcích, svatbách atd.

V případě jakékoli změny vždy aktualizuji svůj kalendář zde.
Děkuji za pochopení. ;) Šárka O.
...
Milí rodiče,
v současnosti spolupracuji se třemi stálými rodinami a jsem k dispozici na další hlídání spíše nárazově, na různé večery, oslavy narozenin apod.
PS.: Pokud jste z Prahy 5, budu k Vám mít dobrý dojezd. :)
Zdravím,
Š. O.

EN:
NEWS for parents >

For the next school year 22/23 for now:
>Unfortunately, there is no capacity available, but !
Please always contact me individually, maybe I can find a slot of time for you, thank you. Šárka O.
---------
- How else do I work with
families?

I often work simultaneously and long-term with 2-3 families on a regular contract.
That is, I babysit for each 2-3 days a week on regular days and times from-to. Most often for 5 to 6 hours/day (e.g. 18 hours for one family, 15 hours for the other family).
However, this does not preclude flexibility to the time demands of families for babysitting during important events, events, etc.

I always update my calendar here in case of any changes.
Thank you for your understanding. ;)
...
Dear parents,
I am currently working with three permanent families and am available for additional babysitting on a more sporadic basis, for various evenings, birthday parties, etc.
P.S.: If you are from Prague 5, I will have a good commute to you. :)
Hello,
Š. O.


Current calendar is not availaible

General Experience

infants

12 years

toddlers

15 years

preschoolers

15 years

schoolers

8 years

teens

6 years

Special Experience

Autism Spectrum Disorder, Hyperactivity, Care for Sick Children, Food Allergies, and Visual Impairment

Zkušenost s dětmi s Asperger syndromem.

Skills and Hobbies

Drawing, painting, Dance/physical activity, and Sport

- procházky s mojí fenkou, border kolií Elzou a házení míčků, děti tato aktivita velice baví :-) - výlety do přírody s hrami + aktivitami v přírodě EN: - walks with my female border collie Elsa and throwing balls, the kids enjoy this activity very much :-)

Tutoring children

Czech language

Individual
general preparation

Languages

Čeština, English, and Spanish

English B1/ Español A1

Certification

- Lektor primární prevence Elio, z.s. - 2020 (práce s třídním kolektivem a příprava adaptačních pro první ročníky SOU a SŠ kurzů) - Výcvik profesionálního koučování dle ICF, Results & emotions s.r.o. (2020) EN: - Primary prevention lecturer Elio, z.s. - 2020 (work with the class collective and preparation of adaptation courses for the first years of secondary schools) - Professional coaching training according to ICF, Results & emotions s.r.o. (2020)

photos

Where babysit

Primary city: Praha, Hlavní město Praha



Where am I available too?: Praha 5



V současnosti bydlím na Praze 5. Hlídám však a pohybuji se v rámci celé Prahy - pokud vše stihnu časove skloubit- , za příplatek dojíždím i do Středočeského kraje.