Kateřina
 
  • 14 let zkušeností s hlídáním
  • 32 let
  • Dolní Domaslavice
  • Kontaktovali ji už 2 rodiče
  • Aktivní před 3 měsíci
  • Odpovídá do: 11 hodin
  •  Střední umělecká škola v Ostravě
  •  Ostravská univerzita
  •  preferuje hlídání: do 20 hodin týdně
  •  Hlídám v domě rodiny
  •  Vlastním auto
  •  Je ochotna hlídat 5 dětí
  •   Oslavy
Jazyky

Kateřina R.

200 Kč/h

  • 32 let
  • 14 let zkušeností s hlídáním

O mně

Přeji pěkný den.
Jsem maminka dvou malých dětí a mám letitou zkušenost s hlídáním dětí v rodině a mezi přáteli. Studovala jsem tři roky na Pedagogické fakultě v Ostravě, neboť mě vždy naplňovala práce s dětmi a chtěla jsem se tomuto věnovat i do budoucna. Toto bakalářské studium jsem však z finančních důvodů nedokončila. Souběžně s Pedagogickou fakultou jsem studovala na Fakultě umění v Ostravě, kde jsem získala magisterský titul. Pedagogické vzdělání jsem si doplnila formou kurzu, mám tedy tzv. "pedagogické minimum" a také jsem získala certifikát pro výuku anglického jazyka. Angličtinu si troufám tvrdit mám na slušné úrovni a nemám problém děti doučovat či s nimi aktivně konverzovat. Žila jsem v dětství rok v USA a později studovala dva roky v Anglii, mám tak plné pochopení pro děti, které žijí v cizí zemi s jinou kulturou.
Mou velkou oblastí zájmu je výtvarné umění a mám zkušenosti ve vedení dětí také v této oblasti. Baví mě chystat pro děti různé výtvarné tvůrčí dílny (workshopy). Mohu pomoci s programem na oslavu narozenin nebo oslavu ozvláštnit například malováním na obličej. V tvůrčí oblasti jsem zkušená ve více směrech, proto jestli jsou vaše děti zaměřené tímto směrem, určitě bych pro ně vymyslela spoustu aktivit.
Tak jak jsem sama v dětství ráda trávila prázdniny na dětských táborech, účastnila jsem se jich později také jako instruktorka. Baví mě pro děti vymýšlet různé úkoly a "bojovky". Pokud jsou děti nadšené do nějaké oblasti, ráda s nimi budu tuto oblast prozkoumávat s nimi. Jako dítě mě moc bavilo objevovat různé zajímavosti v encyklopediích a mám velké pochopení pro děti, které jsou zvídavé a chtějí poznávat svět. Rozhodně nevím vše, ale moc ráda se ponořím spolu s dětmi do světa zvířat nebo historie a můžeme vše probádávat společně. Nadané děti, které se ve škole nudí podpořím v dalším růstu a naopak dětem, které ve škole nestíhají ráda pomohu se chytnout. Než jsem otěhotněla s prvním dítětem, učila jsem chvíli na druhém stupni ZŠ a protože nejsem vaše typická učitelka, dala jsem všem mým dětem (7.-9. třída) vyplnit dotazník, kde mohly zhodnotit můj přístup a mou práci. Mám tedy někde schované i nějaké ty autentické reference.. :-)
Ráda chodím do přírody a pokud by byly vaše děti aktivní či se rády projížděly v kočárku, jsem velmi nakloněna procházkách a pobytu na vzduchu. Baví mě pohybové aktivity a s dětmi si klidně zahraju badminton nebo ping pong. Sportům se věnuji jen rekreačně, nejsem žádný trenér, ale jako parťák do hry si myslím obstojím především svým zápalem pro hru. Baví mě jak hry sportovní, tak deskové. A dokážu si vyhrát s dětmi různých věkových kategorií.
Pokud by jste měli mladší dítě, kterému by chyběl parťák, můžeme se domluvit na hlídání společně s mými dětmi. Jsou přátelské a rády se seznámí s dalšími prima kamarády.

Zkušenosti s hlídáním

nemluvňata

5 let

batolata

5 let

předškoláci

7 let

dětský školní věk

8 let

náctiletí

2 roky

Dovednosti

Kreslení, malování

Příležitostně se věnuji fotografii, můžeme s dětmi vymyslet nějaký projekt nebo jít fotit jen tak do přírody. Věnovala jsem se v dětství divadlu a vždy mě to moc bavilo. Klidně vymyslíme společné aktivity podobné těm, které se učí v dramatických kroužcích. Malovala jsem několikrát na stěnu, můžeme spolu klidně vymalovat dětský pokoj. Nebo spolu vytvoříme komiks. Fantazii se meze nekladou. Pokud bude mít dítě zájem se rozvíjet, určitě jej ráda povedu a s těmi, které se nerady nudí můžeme vymyslet spoustu zábavných aktivit. Diskuzní "kroužek"? Vyšívání? Dračí doupě? Jsem pro! :-)

Jazyky

Čeština a Angličtina

Angličtina na úrovni C1. Polsky a nářečí "po naszymu" rozumím, ale aktivně nehovořím.

Kde hlídá:

Kde jsem nejčastěji: Moravskoslezský » Frýdek-Místek » Dolní Domaslavice, Moravskoslezský kraj