O tom, co Hlídačky dělají a jaké novinky chystají, jste pravidelně informováni. Víte ale, kdo za Hlídačky.cz stojí? V krátkém seriálu vám představíme všechny členy týmu, kteří denně datlují u počítače, vymýšlejí novinky a odpovídají na vaše dotazy. A kým začneme? Davidem „Hasičem“ Hrachovým.

image

Na čem právě děláš?

Studoval jsem Vysokou školu hlídání dětí. Ne kecám:) Ve skutečnosti je to naopak, studoval jsem Počítačovou grafiku na Masarykově univerzity, prostě vše kolem počítačů. Když nedělám zrovna na Hlídačkách, pracuju pro zahraniční společnosti. Super je, že mají projekty postavené na stejných technologiích jako Hlídačky.cz, takže mohu poradit a odkoukat nějaké vychytávky.

Proč ses pustil do projektu Hlídačky.cz?

Jednoho dne v Brně na Vinohradech za mnou přišel dlouholetý kamarád Petr, který bydlel ve vedlejším pokoji,  že dostal nápad. Popisoval, jak vypadají služby s hlídáním dětí u nás a jak v zahraničí. U nás byly drahé agentury a přes internet se s někým domluvit bylo téměř nemožné. Mě lákalo, že koncept byl jednoduchý a bylo jen otázkou času, kdy to bude i na českém trhu. Navíc se člověk každý den dívá na fotky hezkých slečen :-)

Po několika měsících práce po večerech (Petr studoval, já pracoval) jsme zveřejnili Hlídačky.cz pro Brno a začali sbírat odezvu od rodičů. Ještě jsme tenkrát neměli domyšleno, na čem budeme vydělávat, ale to jsme naštěstí vyřešili díky účasti ve StartupYardu.

Kde vidíš Hlídačky.cz za 10 let?

Uff, to je dlouhá doba. Při nejmenším si chceme udržet první místo v hlídání dětí na Internetu a přidat další služby jako je úklid a zabrat pár dalších zemí. A taky, abych to mohl využít i já, když budu doma potřebovat s něčím pomoct, budu se mít vždy na koho obrátit a bude to přesně, jak jsem si představoval.

Zároveň bychom chtěli rozšířit povědomí o výhodách takové hlídačky - setkávám se příliš často s rodiči, kteří sedí doma namísto toho, aby si šli odpočinout na večeři nebo do kina. Prostě, jak přijdou děti, randění konči a začíná odpovědnost. A to chceme změnit.