Jaká byla vaše cesta k hlídání dětí?

Když jsem se přestěhovala do Brna, nastoupila jsem do nemocnice jako sestřička. Jelikož tam je práce na směny, hledala jsem nějakou práci, kterou bych mohla dělat ve volných dnech. Hledala jsem hlídání a úklidy, ale zjistila jsem, že je moc těžké proniknout do rodiny přes inzerát, který si dáte na web. Nakonec mi takhle vyšlo jen jedno hlídání. Potom jsem otěhotněla a kamarádka mi doporučila Hlídačky.cz, byla jsem z toho nadšená a teď hlídám i s miminkem.

 

Jak často zvládáte hlídat s miminkem?

Aktuálně hlídáme spolu jednu holčičku třikrát týdně, skoro celý den. Holčičky se od sebe navzájem učí a já tak aktivně trávím mateřskou dovolenou. Hlídáme takhle spolu od jejích dvou měsíců a zatím nám to jde dobře. Bála jsem se, že na mateřské budu jen doma, ale rychle jsem pochopila, že jak si to člověk nastaví, takové to má.

 

O Hlídačkách vám řekla kamarádka, která nás zná jako hlídačka nebo jako rodič?

Kamarádka už má taky dítě a právě s ním hlídá ještě víc než já. Takže rodičům očividně nedělá problém, že hlídáme svoje a jejich děti zároveň.

 

Když srovnáte hlídání před tím, než jste měla miminko a hlídání teď, vnímáte nějakou změnu?

Víc se bojím o to cizí děťátko. Vzhledem k tomu, že jsem roky pracovala v nemocnici, dávám si na spoustu věcí velký pozor. Moje dcera je zatím hodná a klidná, takže s ní hlídat můžu, ale uvidíme, jak nám to půjde do budoucna.

 

Co vám dalo hlídání dětí?

Určitě mnoho zkušeností, které teď využívám jako maminka, ale hlavně spoustu skvělých lidí, které jsem díky tomu poznala. Kromě těch zkušeností ze samotné péče o děti tak získávám i známé a přátele, to se mi na tom všem líbí moc. Hlídání je o budování vztahu a důvěry, maminky hledají stabilní chůvy, což je logické, když hlídáte v rodině déle, máte k ní jiný vztah, než když tam hlídáte jednou.

 

Bude jednou vaše děťátko také někdo hlídat?

Asi ano, ale určitě si chůvu pořádně prověřím, ideálně přes Hlídačky.cz. Protože celý váš systém a ověřovací centra se mi moc líbí.