Určitě jste se ocitli v situaci, že jste potřebovali hlídačku, aby vám někdo vaše dítko vyzvedl ze školy či školky, odvedl domů či dovedl na nějaký kroužek.
 
 vyzvedávání 1

A kdo jiný by vám s tím mohl nejlépe pomoci než hlídačky. :)

vyzvedávání 2 

Proto jsme dali dohromady pár rad, které se mohou hodit, na co byste si měli dát pozor a popřípadě domluvit dopředu při vyzvedávání dětí jinou osobou než jste vy, rodiče.

Aby se pak třeba nestalo, že hlídačce vaše dítě ve družince nedají a způsobí to leda tak komplikace.

vyzvedávání 3

Rada 1.

Musíte dopředu oznámit ve škole, školce, kdo bude vyzvedávat vaše dítě a kontakt na hlídačku. Je možné, že budete muset vyplnit zplnomocnění a to odevzdat ve škole/školce/družině.

Rada 2.

Domluvte se s hlídačkou, aby vaše dítě vyzvedávala  vždy v čas a v přesně stanovenou dobu. Také je to lepší, kvůli otevírací době MŠ/ZŠ/družiny, že tam dítko nebude nocovat. Z psychologického hlediska je to lepší pro dítě, že nebude vystresované, že na něho rodiče zapomněli.

 vyzvedávání 4

Rada 3.

nejlepší by bylo, kdyby měla i hlídačka u sebe povolení či nějaký doklad o tom, že dovadí dítě na kroužek/do školy a že je zase vyzvedne.

Rada 4.

Je dobré si s hlídačkou domluvit, zda ji proplatíte již i cestu pro dítě, či až jej vyzvedne a dovede domů. Abyste se nedohadovali na čase hlídání a bylo vše dopředu vyjasněno.

 vyzvedávání 5

Rada 5.

Dítě by mělo vědět, kdo ho vyzvedne, ne že se potom ke slečně, co pro něj dojde nebude chtít hlásit a bude to vypadat, jako by vám ho "kradla". :D

Rada 6.

Vždy si ověřte alespoň den dopředu, že slečna o tom ví a nezapomene vašeho drobečka vyzvednout.

 vyzvedávání 6

Jaké máte vy zkušenosti s vyzvedáváním vašich dětí od někoho jiného než jste vy? :)