Připravili jsme si pro vás další, ze série rozhovorů, rozhovor s hlídačkou Marianou. Povídání bylo velmi příjemné a dozvěděla jsem se informace, které se možná na profilu hlídačky Mariany nedozvíte. :)
 
 mariana 1
 
Co tě přivedlo k hlídání dětí?

Ve 14 letech jsem byla na svatbě našich známých, kde bylo asi 10 dětí a já je tam celou dobu hlídala. Tam jsem potkala dvě rodiny, u kterých jsem poté začala hlídat. Takže jsem se tam také seznámila se svojí první rodinou, kde jsem hlídala 5 let.

Jak ses dozvěděla o hlídačkách?

Vím o nich teď nově. Mrzí mě, že jsem se o hlídačkách nedozvěděla dříve. Jsem totiž ve třeťáku na vysoké škole a mám teď více času, takže jsem hledala nějakou brigádu - hlídání nebo uklízení a na internetu jste mi vyjeli jako první vy.

Dokáží tě něčím děti vytočit?

Asi když dělají, že neslyší. Za tu dobu jsem toho zažila hodně a když mě dítě k sobě nepustí, tak je s ním těžká spolupráce. Je to jako když řeknu jdi doleva, a dítě jde doprava.

Máš nějakou radu, jak to vyřešit?

Asi si s dětmi více povídat. V dnešní době je komunikace velký problém. V některých rodinách je slabší, takže je potřeba dítě rozmluvit, ať si ke mně najde cestu.

Co ti dalo hlídání?

Obrovské množství zkušeností a asi být trpělivější, já to totiž nemám moc v povaze. Takže za ty léta jsem se naučila mít větší trpělivost.

 mariana 2

Jak často hlídáš? Máš stálou rodinu nebo hlídáš nárazově?

Teď mám stálou rodinu, kterou jsem si našla přes Hlídačky.cz. Chodím tam jedenkrát týdně uklízet a nepravidelně také hlídat.

Jsi tam spokojená?

Poprvé jsem se bála, ale při první návštěvě jsem se toho o rodině hodně dozvěděla a byli mi moc sympatičtí. Cítila jsem se tam jako doma. Takže to bylo super a jsem tam moc spokojená. :)

Máš někoho v okolí, kdo také hlídá přes hlídačky?

Ne, to nemám.

Bavila ses s nimi někdy o Hlídačkách?

Ano, vždy se těší na zážitky z mého hlídání. Jinak mám jednu kamarádku, která je z toho tak nadšená, že se chce taky do hlídaček přihlásit. Líbí se jí, že si může rodinu vybrat sama a je to naprosto časově flexibilní - záleží na domluvě s rodinou.

Jak se vidíš do budoucna? Také budeš hlídat děti?

Určitě bych chtěla. Plánuji zůstat v Brně, protože je větší zájem o hlídání tady než tam, odkud pocházím a chci využít toho, že tady je více nabídek a lidé jsou k tomu více přístupní. :)

Moc děkujeme za rozhovor!

Profil Mariany. ;)

 mariana 3