Když člověk chystá sobě nebo dětem svačinu téměř denně a touží aspoň trochu po různorodosti, je to složité. Našla jsem tedy pár tipů, jak se s tímto problémem vypořádat. Že vaše dítě ještě nechodí do školy? Nevadí! Chutnou svačinu mu můžete přichystat na výlet, do školičky, do kroužku a koneckonců i doma.
 
BLT sandwich

Originálními nápady na sendviče jsou například tyto z ona.idnes.cz:

Sendvič BLT

Osmažte pár proužků slaniny, nechte je na ubrousku okapat a dejte stranou vychladnout. Potřete chleba máslem, položte na něj slaninu, rajčata pokrájená na kolečka a pár listů salátu. Svačinu doplňte kouskem ovoce a lahví s vodou.

Sýrový sendvič se špenátem

Potřete chleba tvarohovým sýrem, lehce osolte a poklaďte pár listy čerstvého špenátu. Tvaroh můžete předtím umíchat s trochou sladké papriky. A klidně přidejte jogurt, aby byl hladší.

Sendvič s krůtím masem a salátem

Oberte zbytky masa z nedělní pečené krůty nebo kuřete a dejte je do lednice. V pondělí ráno je nakrájejte nadrobno, smíchejte s pokrájenými rajčátky a okurkou a uložte na namazané chleby. Nejlépe se tato náplň jí z poloviny plackového chleba, který je dutý, takže se nikam nic nesype.

Sladký sendvič s ricottou a hrozinkami

Smíchejte sýr ricotta s trochou medu a hrozinkami. Pokud je večer předtím naložíte do ovocného džusu, bude to ještě lepší. Sladkou pomazánkou namažte bílý nebo oříškový chleba. Do pomazánky můžete nastrouhat i trochu mrkve.
 

S velmi praktickým nápadem přišla Jana Florentýna Zatloukalová, která vytvořila Velký svačinový tahák, s jehož pomocí můžete, za přispění kombinatoriky, vesele připravovat jídla víceméně různorodá.
 
svačinový tahák

Děti také určitě potěší, když v pondělí dostanou k svačině buchtu, domácí pizzu či muffin od neděle. Tak s chutí do toho!