Podzim je tu v plné síle, každou chvíli prší a tak nemůžeme být celé dny na hřišti, u vody nebo na kole, jako tomu bylo před pár měsíci. Jak se tedy zabavit, když musíme být zavření doma s malým neposedou, který by chtěl něco dělat, ale neví co? Pojďme spojit zábavu a užitek a zkusme vyrobit nějaké podzimní dekorace do našeho bytu. Dnes jsme připravili ty nejjednodušší nápady, které zvládnou i děti od dvou let.
 
  • Ježek
Ježka si můžete vyrobit rovnou na několik způsobů. Z papíru vystřihněte jeho obrys a děti mohou nastříhat záda jako bodlinky nebo na něj nalepit listy. Další možností je vzít bramboru, nakreslit nebo nalepit očka a čumáček a děti potom zapíchají párátka místo bodlinek.
 
  • Dýně
Na vyrábění dýňových lampionů je nezbytná asistence dospělého, ale papírové dýně zvládne dítko vyrobit samo. Jen mu připravte nastříhané proužky oranžového papíru a lepidlo. 
 
 
  • Muchomůrka
Z červeného papíru vystřihněte půlkolečko a nechte děti, ať si ho nalepí na papír, dokreslí nohu a potom na maličké kousky nastříhají obyčejný bílý papír. Kousky potom zmuchlají a nalepí místo typických muchomůrkovských teček.
 
  • Houbičky z žaludu
Kousek modelíny, žalud a skořápka z vlašského ořechu – to je vše, co budete potřebovat. Na žalud (bez kloboučku) připevníte polovinu skořápky a výslednou houbičku zasadíte do kousku modelíny. Teď už jen můžete vybarvit klobouk a dekorace je hotova.
 
 
  • Svícny
Stačí vám prázdná a čistá sklenička a jakékoli barvy, které drží na skle. Děti nechte, ať si skleničku pomalují jakými motivy chtějí, případně mohou nalepit různé třpytky, hvězdičky nebo samolepky. Potom už jen vložíte svíčku a zapálíte.
 
  • Postavičky z kaštanů
Podzimní klasika. Všechny děti milují sbírání kaštanů, které se nám potom kupí doma, dokud je zase nevyhodíme ven. Zkuste nasbírat čerstvé kaštany, vyzbrojte se špejlemi (a starší děti třeba vývrtkou) a pusťte se do práce. Je jedno, jestli vyrobíte třeba stonožku nebo tříhlavou saň – děti se zabaví na celé odpoledne a ani u toho nenadělají takový nepořádek jako obvykle.
 
 
  • Věnec na dveře
Věnec na dveře nemusí být jen dokonalý, plný sušených květů a zakoupený v květinářství. Zvlášť, pokud bydlíte v paneláku a nechcete riskovat, že si ho některý ze sousedů vypůjčí. Vystřihněte z papíru (ideálně z kartonu) kruh, na který mohou děti lepit listy, kaštany, žaludy, šípky, jeřabiny, šišky a cokoli dalšího vás napadne. 
 

Tak do čeho se s dětmi pustíte, až zase bude celý den pršet?