Prázdniny jsou v polovině a leckdo už vyčerpal své plány a nápady na výlety s dětmi. Jestli jste už byli v ZOO, aquaparku a hřiští už máte za sebou až až, pojďte se inspirovat místy v naší republice, kde to baví děti (i dospělé) a která by vás možná hned tak nenapadla.
 

Iqlandia Liberec


V Iqlandii najdete hned několik expozic - Vodní svět, kde si můžete postavit hráz, nebo zjistit, jak vzniká vír, Svět kolem nás, kde si děti vyzkouší, jaké to je být dospělými, Malou ordinaci, která je naplněna lékařskými přístroji, Schopnosti a dovednosti zase simulují palubu potápícího se Titanicu nebo naučí vaše děti Morseovu abecedu a Už vím proč odhalí nejrůznější záhady.
 
 

Jojo park Ostrava


Zábavný park si užije celá rodina. Najdete tu například labyrint, trampolínu, různá odrážedla, vzduchová děla, stolní fotbal nebo virtuální realitu. Součástí je také kavárna, kde si dospělí mohou odpočinout a povídat si, zatímco jejich děti budou v sedmém nebi objevovat nové možnosti zábavy. 
 

Dinopark


Dinosauří park najdete v Praze, Liberci, Plzni, Vyškově, Ostravě, ale i na Slovensku – v Bratislavě a Košicích, nebo ve španělském Algaru. Je to ideální tip na výlet pro všechny rodiče malých milovníků dinosaurů, druhohor a všeho s tím spojeného. Každá z poboček nabízí něco trochu jiného, takže jestli máte jeden už projitý křížem krážem, zkuste si naplánovat výlet do jiného.
 
 
 

Kukuřičné bludiště


Rodinu Kukuřičáků najdete v Hradci Králové, Brně, Kutné Hoře, Olomouci, Opavě, Plzni, Valticích a v Praze hned na dvou místech. Každé z bludišť je trochu jiné a tak můžete prozkoumat třeba všech devět. Vybrat si vždy můžete z kratší a delší trasy a součástí bludiště jsou i hry jak pro děti, tak pro dospělé. Dozvíte se také něco o ekologii a můžete soutěžit se všemi ostatními návštěvníky o to, kdo se z bludiště dokáže dostat nejrychleji.
 

Farma blaník


Které dítě by nemilovalo zvířátka? Farma kousek od Blaníku má pro malé dobrodruhy připraveny nejen všechny možné zvířata, ale také atrakce, jako je mluvící pohádková chýše, trampolíny, keltský hrad nebo hřiště. Zároveň nabízí ubytování, takže si farmu můžete užívat klidně po celý víkend.
 
 

Mirákulum


Návštěva Mirákula zabere minimálně celý jeden den. Mezi atrakcemi totiž najdete i vodní svět, kde se děti vyřádí s vodními prvky, hrad s podzemními chodbami, lanové centrum, které se rozprostírá přes polovinu celého pozemku, obrovské trampolíny, vulkán se skluzavkou, kolotoč, houpačky, výběh s malými kozičkami, bludiště, dětskou vesničku, železnici nebo třeba jízdu na bojových pásových vozidlech. A tímto výčet všech zábavných prvků zdaleka nekončí!
 

Krtkův svět


Krtkův svět je nová atrakce kousek od Prahy a najdete v něm vše, co děti milují. Houpačky, klouzačky, prolézačky, trampolíny, ale i vodní hřiště, lanové centrum, různé občerstvení a nechybí ani zvířátka.