Letošní Vánoce stráví o samotě podstatně větší počet lidí, než tomu je běžné. Část z nich totiž musí být v karanténě, někdo zase má v karanténě své blízké a někdo se zkrátka jen bojí o sebe nebo svou rodinu, a tak se rozhodne pro minimalistické Vánoce. I když se to na první pohled nezdá, i svátky o samotě si můžete užít víc, než byste čekali. Jak na to?
 

Večeře


Hodně lidí si řekne, že nemá cenu něco vařit pro jednoho člověka, jenže opak je pravdou. Udělejte si svoje nejoblíbenější jídlo, upečte si cukroví, nakupte si oblíbené nápoje.
 

Dárky


S předchozím bodem souvisí i dárky. To, že budete sami, neznamená, že se musíte odbýt a Vánoce prakticky neslavit. Klidně si ozdobte stromeček, zabalte pro sebe dárky a pusťte koledy.
 
 

Filmy


Ať už si atmosféru dotvoříte vánočními filmy nebo si pustíte jakýkoli jiný, kdy jindy si užít pořádný filmový maraton, než když máte pár dní úplné volno?
 

Videohovory


S vašimi blízkými se můžete vidět přes video. Tak můžete strávit klidně celý večer, kdy budete „společně“ večeřet, rozbalovat dárky nebo zpívat koledy.
 
 

Udělejte dobrý skutek


O Vánocích je spousta kampaní na pomoc lidí, a jestli vám něco jistě zvedne náladu, tak vědomí, že jste pomohli lidem, kteří jsou na tom mnohem hůř. I fakt, že jste na tak důležitý svátek o samotě, není nic oproti tomu, že někdo nemá na Vánoce ani pomyšlení, protože řeší, jestli bude mít co jíst a jestli bude jeho rodina v bezpečí.