Narozeniny jsou významným dnem pro všechny z nás. Pro děti jsou ale ještě o něco důležitější. Milují, když jsou v centru pozornosti, jejich blízcí jim nosí dárky, dostanou dort a pak mohou hodiny řádit se svými kamarády. Jenže co když oslava vychází na dobu omezení a zákazů? Lidi se nesmí setkávat ve větších skupinách, řada lidí se bojí přijít na návštěvu kvůli obavám o zdraví své a svých blízkých a všechny restaurace a dětské kluby jsou zavřené.

Jde vůbec svému dítěti připravit hezkou narozeninovou oslavu i během karantény? Určitě! Tady máte několik tipů, díky kterým dítě aspoň na chvíli zapomene, že nemůže mít klasickou párty.


Oslava v autě

Vyzdobte auto, připravte si taštičky pro kamarády dětí a vyražte na objížďku. S rodiči dětí se domluvte, aby byli doma a pak u každého z nich zastavte. Oslavenec tak uvidí svoje kamarády, dostane dárek a každému ze svých “hostů” dá tašku s kouskem dortu, balonky, frkačkou a párty čepicí. A jede se dál.
 


Velká výzdoba

Když bude výzdoba opravdu pompézní, aspoň trochu to nahradí nedostatek návštěv. Spoustu balónků, svíček nebo malých rachejtlí, třpytivých nápisů, velký dort, dárky a nejbližší rodina.


Hon za pokladem

Připravte pořádnou cestu za pokladem klidně přes půlku města (samozřejmě podle věku dítěte). Cestou může nacházet drobné dárky a na konci bude čekat ten hlavní. Indicie můžete poschovávat i u kamarádů vašeho malého oslavence, který si tak s nimi bude moct aspoň zamávat přes okno.


Splnění přání

Jestli má vaše dítě nějaké veliké přání, teď je ten správný čas pro jeho splnění. Chtělo vždy skákací hrad? Pronajměte si ho na jeden den. Přálo si jezdit na koni? Tak vyrazte do stáje. Chtělo mít na oslavě zmrzlinový stroj? I ten se dá půjčit. Když se dítěti splní sen, bude si narozeniny pamatovat jako skvělé i když na oslavě nebylo tolik lidí jako obvykle.
 


Videopárty

Spojit se s kamarády přes video bude zábava hlavně pro starší, ale i mladším udělá radost, když mu jeho kamarádi zazpívají Hodně štěstí, zdraví a v krátkosti mu popřejí.


Vyrazte na výlet

Zabalte se, půjčte si na víkend třeba karavan a vyjeďte na narozeninovou jízdu někam daleko. Když bude hezké počasí, můžete vyzkoušet i kempování. A třeba půlnoční oslavu s narozeninovým piknikem.