Barbora
3 hodnocení
  • 41 let
  • Žďár nad Sázavou
  • Kontaktovalo ji už 25 uživatelů
  • Aktivní před 13 dny
  • Odpovídá do: 1 den
  •  SZŠ - Sociální činnost, Cheb
  •  Dělání společnosti, povídání, hraní her atd.
  •  Alzheimer
  •  Parkinson
  •  Diabetes
  •  Demence
  •  Problémy s mobilitou
  •  Pomoc s hygienou
  •  Příprava jídla
  •  Doprovod k lékaři
  •  Fyzioterapie, arteterapie
Jazyky

Barbora S.

250 Kč/h

  • (3)
  • 41 let

Ověřen e-mail a telefon

Ověřena adresa

Prošla ověřením dokladu (OP nebo ŘP)

kontrola oproti duplicitním registracím · ověření data platnosti

Ověřena identita

získáte přístup k plnému detailu ověření

Hodnocení

Jitka H.12/10/2023Hlídání dětí - rodič na portále

S Bárou jsme se seznámili v době, kdy byl našemu synkovi přibližně rok a půl, v té době byl spíše uzavřený a směrem k novým lidem ostražitý, přesto si jej získala snad během prvních pěti minut. Nehledali jsme tenkrát někoho, kdo malého pohlídá, ale spíš někoho, kdo s ním bude trávit čas aktivně, ke komu si vytvoří vztah a kdo mu do života přinese zas něco nového, co my třeba poskytnout nemůžeme. V Báře se nám tohle všechno splnilo stoprocentně. Bára je vstřícná, milá, empatická, otevřená a pro děti má přirozený cit. Pokud to jen trochu jde, tráví s dětmi čas venku, a když to možné není, tak dokáže vymyslet plnohodnou zábavu i v domácích podmínkách (což v případě našeho velmi živého synka není obvykle nic lehkého :-). Pro děti má velké pochopení, a pokud ji o to výslovně požádáte, dokáže poradit nebo vysvětlit některé aspekty dětského chování, které třeba na první pohled nemusí dávat smysl. I díky tomu pro nás už dávno není jen hlídačkou, ale i blízkým člověkem, který nám doufám jen tak ze života nezmizí <3.


Martina M.17/10/2022Hlídání dětí - rodič na portále

Bara hlidala nase dve dcery a holky si ji moc oblibily, mely hezky vztah a citily se s ni bezpecne. (Deti ve veku 1,5 roku a 3,5 roku). Bara je mily otevreny clovek se srdcem na spravnem miste, vymyslela pro deti vzdy program adekvatne k veku a povaze a travily i spoustu casu venku. Nemam co bych vytkla :-)


Kateřina S.16/10/2022Hlídání dětí - rodič na portále

Stává se, že se maminka potřebuje vrátit do práce a svoje dítě nemůže nechat ani s tatínkem ani s babičkou. Právě tehdy chcete potomka nechat s někým, kdo pro něj bude také blízký člověk, který dítěti dá cit, empatii, rozvine ho zase novým směrem a stane se pro něj dalším bezpečným přístavem.
To je přesně to, co do naší rodiny Barča přinesla. Je to skvělá chůva, která dceru bere ven skoro za každého počasí, obrazila s ní všechna hřiště v dosahu, a když malou začalo bavit jezdit vlakem, tak i přilehlé okolí. V domácím prostředí často tráví čas ve společnosti hudby nebo společně něco tvoří. To vše s veškerou empatií k dětskému prožívání a bytí v přítomnosti.
Respektující přístup ve výchově je jí naprosto vlastní. Vnímá, čím dítě nejspíš zrovna prochází a proč se nějak chová, co právě potřebuje.

Barča se stala tak trochu součástí naší rodiny a jsme moc rádi, že ji máme. ❤️


O mně

Dobrý den, jmenuji se Bára a mám zkušenosti s prací se seniory, zdravotně a mentálně postiženými dospělými i dětmi, i s lidmi s duševním onemocněním. Pracovala jsem se seniory v přímé péči a také jako aktivizační pracovník jak v domově pro seniory, tak v zařízeních pro mentálně postižené a v dětských domovech. V posledních letech jsem sice více pracovala s dětmi - ve škole, školce i jako profesionální chůva, nově se však znovu otevírám spolupráci v rámci péče o seniory, pokud život takovou nabídku přinese..

Mám výcvik muzikoterapie a taneční a pohybové terapie, používám také prvky arteterapie a ručního tvoření pro nácvik motorických dovedností, masáže a spoustu dalšího.
Mám ráda hudbu, hraji na několik hudebních nástrojů, nejlépe z nich pak na housle, zpívám, sportuji a mám ráda zdravý životní styl a přírodu.

Pracovala jsem v zařízeních (LDN, Domovy pro seniory), ve kterých většinou bývá podstav personálu a kde jsou tímto způsobem klienti velmi ochuzeni o prvek lidskosti a dostávají jen tu nejnutnější péči, a často se děje, že i tu dostanou mnohem později, než ji potřebují. Skláním se hluboce před všemi zaměstnanci, kteří dlouhodobě v těchto zařízeních o seniory pečují, je jich moc potřeba a vím, že dělají vše, co je v jejich silách a možnostech. Já jsem však toho celého nebyla schopna být součástí v dlouhodobém horizontu, protože si péči o lidské bytosti představuji jinak..

Nejlépe se tedy cítím v individuální péči o klienta, kterému pak mohu dát veškerou pozornost a péči, a ladit jednotlivé detaily..

Umím poskytnout jak veškeré fyziologické úkony, které jsou potřeba (mimo zdravotnické úkony, které jsou v kompetencích zdravotní sestry), tak také podporu v co největší soběstačnosti klienta a mojí snahou je, aby klient žil život co možná nejpodobnější tomu, který žil dříve. Je velmi důležité správně nacítit, v jaké fázi se klient nachází a co je pro něj nejlepší. Tam, kde je vidět zájem, klienta aktivizuji a dávám mu nabídky k činnostem.

Nicméně u klientů, kde nastal ten správný čas k odcházení, je potřeba to respektovat. Mám zkušenosti také s provázením umírajících osob z dobrovolnické činnosti v Hospicu, kde jsem pro odcházející klienty dělala muzikoterapii.

Moje vzdělání - SZŠ Sociální činnost. Kurzy a výcviky - Muzikoterapie (2roky), Taneční a pohybová terapie (1rok)

Pokud máte pocit, že byste chtěli dopřát svému blízkému či sami sobě individuální péči a zaujaly Vás informace o mně, kontaktujte mě přes telefon a domluvíme se osobně. Těším se na setkání!

Dostupnost

Mám prostor pro novou spolupráci, neváhejte mě kontaktovat!


Nemá aktuální kalendář

Jazyky

A2

Kde hlídá:

Kde jsem nejčastěji: Kraj Vysočina » Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina