Chystáte svatbu, oslavu, firemní akci či jinou událost a chcete, aby se na ní dobře bavili nejen dospělí, ale i jejich děti? Pak jste na správné adrese. Nechte si připravit program šitý na míru dětem a vychutnejte si společně strávené okamžiky s jejich, rázem uvolněnými, rodiči.
 
 děti oslava
 

Jak může takové hlídání vypadat?

Existuje několik možností, jak lze hlídání pojmout. Jedním ze způsobů je individuální hlídání, při němž se hlídačka stará jen o jedno nebo o pár dětí a zastupuje tak rodiče. Jak moc se děti budou svatby účastnit, záleží na dohodě. Děti mohou mít vlastní program třeba i během obřadu nebo slavnostního oběda. Individuální hlídačka má nespornou výhodu také v tom, že může děti uložit i ke spánku (večer, odpoledne). Víte-li, že budete spát na hotelu poněkud vzdálenějším od svatební oslavy, nevěšte hlavu, mezi hlídačkami se najde nejedna řidička.

Obměněnou verzí individuální hlídačky může být osoba, která funguje jako pravá ruka rodičů dítěte. Reálně se může jednat o hlídání malého miminka, které maminka ještě kojí a hlídačka se o ně stará, aniž by se s ním výrazně vzdálila od rodičů.

 dort svatba

A velmi různorodě pojatelným modelem je skupinové hlídání, které může mít podobu víceméně celistvého programu s různou tématikou nebo může sestávat z jednotlivých aktivit, mezi kterými si děti samy zvolí tu pravou. Zde jsou však již určité nároky na prostor (ať už venkovní nebo vnitřní) a je třeba počítat s tím, že hlídačka zodpovídá pouze za děti pohybující se bezprostředně v tomto prostoru. Není však na škodu, když se největší dětský povyk soustředí mimo hlavní místnost oslavy a děti jsou přitom mezi svými vrstevníky pod dohledem zodpovědné osoby.

Jak najít tu pravou hlídačku?

Na Hlídačky.cz  si k hlídání můžete vybrat z velkého množství rozličných osobností různých věkových skupin a tak si jistě najdete tu pravou.

Co zmínit v inzerátu?

V první řadě je důležité zmínit, kdy a kde se bude akce konat, kolik dětí bude mít hlídačka na starost, od kdy do kdy se jim má věnovat, co je zapotřebí, aby si donesla svého, zda jí zadavatel inzerátu zajistí i spaní, zda má vymyslet hry nebo jestli budou na místě atrakce pro děti a na svěřence stačí jen dohlížet. Je vhodné připsat i výši finanční odměny, která ji čeká.

 družičky

Bylo by dobré se s hlídačkou sejít osobně a dořešit detaily

Vždy je lepší se sejít osobně, ujasnit si všechny detaily, jako je čas a způsob hlídaččina příjezdu a odjezdu. Dohodnout se, zda na místě bude i spát. Vše si shrnout, ať pak nenastávají zbytečné komplikace, například že by hlídačka nevěděla, kolik dětí má hlídat nebo zda už může odejít. A rozhodně je vhodné si zatelefonovat i večer předem a potvrdit si, že akce proběhne.

V inzerátu si můžete zažádat i o kratší návrh programu hlídání od každé hlídačky, která se vám ozve. Vyzdvihne to kreativitu některých hlídaček a poslouží vám to jako filtr.

A pokud víte, že na připravované akci bude více než 7 dětí, je vhodné si sehnat hlídaček víc.

Tak to hezky oslavte!

 

Děkuji Šárce Vrbovské za spoluúčast na článku.